MÜZİK

Günün Şarkısı: Amy Winehouse – My Own Way

17 yaşındaki Amy'yle tanışalım.

Baş tacımız Amy Winehouse’un tozlu raflardan gün yüzüne çıkan eski kaydı sayesinde 2 gündür kulaklarımız bayram ediyor. Müzik yolculuğuna 17 yaşında başlayan Amy, kariyerindeki ilk yıllarında plak şirketleriyle anlaşma yapmak için demolar kaydediyordu. 2003’teki ilk albümü Frank’ten öncesine ait bu demo kayıtta, Amy’nin sesi çok genç, çok parlak. Şarkı, Gil Cang, James Mcmillan, Maryanne Morgan ve Amy’nin ortak çalışması olarak YouTube’ta paylaşıldı.

Şarkıyı dinlediğinizde eminim siz de hüzünleneceksiniz. Çünkü Amy’den yeni bir şarkı dinlemek, sizi hemen onun hüzünlü yolculuğuna taşıyacak. Sözleri biraz ironik, diğer albümlerindeki şarkı sözlerinden çok başka. Belki de onun hiç bir şarkısı bu kadar özgüven dolu ve umutlu değil. Zaten 17 yaşındaki Amy’nin tam da böyle güçlü bir şarkı yapmasını beklerdik.

Acaba Amy hep böyle güçlü kalsaydı, ayakları bu kadar sağlam yere bassaydı; bize yine de muhteşem şarkılar bırakır mıydı? Belki de o zaman Back To Black albümünü hiç dinleyemezdik. Kim bilir…