MÜZİK

Gülmek İçin Yapmanız Gereken Tek Şey

Türkiye’de stand-up sonunda olması gerektiği gibi, pub formatında sunulmaya başladı! BKM Mutfak Sahne’ye gidin ve gözlerinizle görün. Sandalye masaların boylarını bile sahneye göre ayarlamışlar. En arkada oturan bile şakaları yakından takip edebiliyor. Old City Comedy Club gibi mekanları seviyorsanız buraya bayılacaksınız.

sandalye

Önceki gece İlker Gümüşoluk ve Serkan Yılmaz’ın şovları vardı. Her ikisi de seyirciyle iletişimleri ve sahnedeki profesyonel duruşlarıyla “yaşasın, bizim de Seinfeld’lerimiz çıkmaya başladı.” mutluluğu yarattılar. Bilirsiniz Seinfeld Amerika’nın her yerinde publarda, küçük gösteri merkezlerinde sahneye çıkan bir komedyenin hikayesini anlatır. Oysa bizde komedyenlik gerçekten çok ciddi bir iş. Gösteri sonrası Serkan Yılmaz’a bunu sorduğumda “Aslında Türkiye’de stand-up yapan çok büyük adamlar çıktı. Böyle olunca da iş birden büyüdü. Özünde stand –up dediğin şey, bir adamın sahneye çıkıp, komik hikayeler anlatmasıdır.” dedi.  Aman buradan bu adamlar işlerini ciddiye almıyor düşüncesini çıkarmayın :)

İlker Gümüşoluk  Rock FM’in Rabarba programlarını takip edenlerin tanıdığı bir ses. Bu kadar olumlu şeyler üzerinden mizah yapan birini daha göremezsiniz! Bilirsiniz bizde “Avrupa’da işler böyle ama Türk’e gelince şöyle yapıyor. Ne kadar da cahilce, yurdum insanı işte.” tarzında komiklikler pek meşhur. İlker’in bunlarla hiç işi yok. Gayet açık, sade ve komik hikayeler anlatıyor. Çoğunluğu kendisinden ve ailesinden yola çıkarak şekillendirdiği anektodlar gülerken sizi mutlu da ediyor. Çünkü hep güzel yerlerden bakıyor, pozitif bir duygu uyandırıyor.

55

Aman bir başka Serkan Yılmaz daha deyip geçmeyin, kendisi Penguen’deki karikatürleriyle diğer Serkan Yılmaz’lardan oldukça farklı bir yere sahip :) Dudullu Postası köşesiyle içinde bir mahalle dolusu karakter barındırdığını tahmin ediyordum ama bu kadarını da beklemiyordum doğrusu. Ben bir hikayenin içeriğindeki bir öğenin başka bir hikayede karşımıza çıktığı mizah anlayışını çok seviyorum. Serkan Yılmaz da bunu çok güzel yapıyor. Kimsenin karakterini şablonlaştırmadan, karikatürize etmeden anlatıyor komik tiplerini. En çok da kendisini.

Yani demem o ki; Mutfak BKM etkinliklerine bir gidin. Stand-up gösterilerini bar ortamında izleyin, emin olun ekran karşısında ya da büyük salonlarda izlemekten çok daha farklı bir haz alacaksınız.