MÜZİK

Folk ve Blues Müzik Tarzının Etkileyici Sesi Imany İstanbul’da!

Müziğin ritmine kapılıp kendine farklı kapılar açmayı sevenlerdensen seni böyle alalım!

İnsanın en derinlerine dokunan müziğiyle büyük hayran kitlelerine ulaşmış Imany, yepyeni albümü Voodoo Cello ile Zorlu PSM, Turkcell Sahnesi’ne geliyor. Ruhunuza dokunan Imany’nin coverlarını dinlemek isterseniz, kollarımızı açtık sizi bekliyoruz.

Imany Kimdir?

Gerek hayat hikayesi olsun gerek müziğe olan tutkusu… Tabii ki böyle müzikler kolay ortaya çıkmıyor, işte size Imany’nin hayat hikayesi.
Imany’nin kökleri, Komor Adaları’na uzanıyor. Kendisi 1979 yılında Fransa, Martigues’te doğmuş. Müzik kariyerinden önce başarılı bir atlet olan Imany, on yedi yaşında New York’ta mankenlik de yapmış. Belki de çok renkli müziğinin sırrı, çok renkli bir hayatı olmasında saklı. Bir süre modellik yaptıktan sonra 2011 yılında You Will Never Know ve The Shape of a Broken Heart albümlerini yayınlıyor. Imany’nin The Shape of a Broken Heart adlı albümünün, üç farklı ülkeden platin plak ödülü kazandığını belirtmeden geçmeyelim.
Imany şarkılarında daha çok kadın hakları, iklim değişikliği, aşk, siyasi mücadeleler gibi konuları ele alıyor. Kendi inandığı inançları şarkılarıyla buluşturmayı seven sanatçı, İstanbul’un dünyadaki en güzel şehir olduğunu savunuyor üstelik. Imany’nin idollerini merak ettik ve gördük ki Billie Holiday, Nina Simone ve Tracy Chapman gibi güçlü isimlerden ilham almış.

Folk, Blues ve Soul Müzik Hakkında

Halk müziği olarak Türkçeleştirdiğimiz Folk müzik, bir yörenin insanları tarafından üretilmiş ve toplumdan topluma aktarılan, toplumların öz kültürleri ile bağdaştırılan ve halk tarafından genel kabul görmüş bir müzik türü. Bu müzik türünde tema aşk…

Folk müzik üslubunda sanat kaygısı, yapmacıklık ve sertlik gibi kavramlara yer yok. Genellikle gerçekçi, içten gelen ve gösterişten arınmış bir üslup kullanılıyor. Imany’nin şarkılarında da buna sıkça rastlıyoruz.
Blues müzik ise temeli Afrika’ya dayanan bir müzik türü. ‘Acının ifadesi’ olarak kabul görüyor ve genellikle yas törenlerinde ve cenazelerde kullanılıyor. Bu noktada Imany’nin bizlere yansıtmak istediği konularla paralellik gösteriyor.

Blues’un çıkış noktası ise biraz daha politik. Afrika’dan getirilen işçiler bu müzik tarzına ilham vermiş. Yılar boyu tarlalarda çalışan Afrikalı işçiler, hüzünlerini ve umutlarını bu derin içerikli müzik türü ile dile getirmiş.
Soul kelimesi Türkçe’de ruh, nefes ve can kelimelerinin karşılığı. Müzikle bir bütün olma, müzikte kendini bulma ve müziğin ruha dokunması gibi kavramlara işaret ediyor aslında.

Imany ve İstanbul

Imany Türkiye’ye birçok defa hem turist hem de müzisyen olarak geldi. Söylediğine göre İstanbul dünyada en çok sevdiği üç şehirden birisi. Hem dinleyicilerini hem de yemeklerini çok sevdiği bu ülkede onun için önemli olan şeylerden biri de Türk dinleyicilerinin sadakati.
Sen de İstanbul konserlerine ilgi duyanlardansan, folk ve blues türünü severim diyorsan 5 Haziran’da Zorlu PSM, Turkcell Sahnesi’nde yerini al.

Imany