MÜZİK

En iyi online radyolar

Her müzik zevkine hitap edecek, her müziksevere “Oh be” dedirtecek şahane bir liste hazırladık: En iyi online radyolar.

Spotify gibi dijital müzik platformlarının dokunamadığı tek bir damar var: “Canlı müzik yayını.” Birilerinin bizim adımıza şarkılar seçmesi, bizimle aynı zevkleri paylaşan insanların da aynı şarkıları dinliyor oluşu, DJ’lerin yorumları… Bunların hiç birini online müzik platformlarında bulamayız.

Bu kanayan yaramıza şifa olan radyo istasyonlarını tek bir listede topladık. Bu listede dünyaca ünlü popüler radyoları değil, farklı ülkelerin alt kültürlerine dokunan radyoları bulacaksınız. Bakmayın siz “Radyo ölüyor” diyenlere. Radyo tıpkı yaşayan bir organizma gibi; çağa ayak uydurur ve asla ölmez!

En iyi online radyolar

KEXP

KEXP bir üniversite radyosu. Ama sadece basit bir üniversite radyosu değil. Farklı müzik türlerine uzanan geniş bir yelpazeleri var. Hem popüler soundlar arayan hem de alternatif müzikler keşfetmek isteyenler için ideal bir kanal diyebiliriz. KEXP’in dünya çapındaki bilinirliğini destekleyen Youtube kanallarındaki Live Session serisinde, alternatif isimlerin canlı performanslarını izleyebilirsiniz.

Kimlere uygun: Popüler müziğin alternatif yorumlamalarını merak edenlere
Nereden dinlenir: https://www.kexp.org/listen/

Radio Paradise

Radio Paradise, belki de bu listedeki en değerli radyo. Muhteşem bir seçki sunuyor. Tamamen dinleyicilerin destekleriyle ayakta duruyor. Dinlediğiniz her şarkıyla ilgili wikipedia bilgisini ekranda takip edebilirsiniz. İnsan bir internet radyosundan daha ne ister ki?

Kimlere uygun: Rock, Reggae, Country gibi klasikleri seven ağır toplara
Nereden dinlenir: http://www.radioparadise.com/

Radio Nova

Fransızların en iyi platformlarından Nova, müzikseverlere farklı türlere göre dinleme seçeneği sunuyor. Nova.fr’da Radio Nova’nın genel kanalını dinleyebilir, sıkıldığınızda Nova Vintage gibi alt kategorilere geçerek farklı melodilere akabilirsiniz.

Kimlere uygun: Dünya müziklerinden seçkiler isteyenlere
Nereden dinlenir: https://www.nova.fr/
Alt kategoriler için: https://www.nova.fr/radios

FIP

Fransızlar bu işi biliyor. Farklı janralardan farklı müzik türleri sunan bir başka Fransız radyo platformu da FIP. Groove, Reggae, Electro gibi alt kategorilere göre istediğiniz tarzda kanal seçme imkanı sunuyor.

Kimlere uygun: Farklı müzik türlerini aynı anda dinlemek isteyenlere
Nereden dinlenir: https://www.fip.fr/

NTS Radio

Boiler Room sevenlerin muhtemelen sürekli dinlediği NTS Radio, Boiler Room’un kurucu ortaklarından  Femi Adeyemi’ye ait. Tıpkı KEXP gibi o da popüler müziğin yanı sıra dünya müziğinin önde gelen bağımsız sanatçılarını destekliyor.

Kimlere uygun: Elektronik müzik tınılarını hayatına fon yapmış müzikseverlere
Nereden dinlenir: https://www.nts.live/

Radyo Voyage

7/24 huzur ve sakinlik bulabileceğiniz, sizi bambaşka diyarlara sürükleyen bir radyo istasyonu.

Kimlere uygun: Zihnini dinlendirmek isteyenlere
Nereden dinlenir: https://www.radyovoyage.com/

BONUS:

Radyo Eksen

Rock’n roll sevenlerin en yakın arkadaşı Radyo Eksen, Gülşah Güray, Barış Akpolat, Gülşah Turgut gibi şahane isimlerle bize uzun yıllardır eşlik etmeye devam ediyor.

Kimlere uygun: The Smiths, Nick Cave, The Strokes, The National gibi müzik tarihinin önemli isimlerini playlistlerinden eksik etmeyenlere
Nereden dinlenir: https://radioeksen.com/