MÜZİK

Dolu Kadehi Ters Tut ile Dolup Taşıyoruz!

Yerli sahnenin en sevilenlerinden Dolu Kadehi Ters Tut, uzun süreli bir turneye çıkıyor.

Dünyanın en güzel albümü!

Bağımsız müzik grubu olarak çıkış yapan Dolu Kadehi Ters Tut, 2014 yılında vokalist Uğurhan Özay ve gitarist Mürsel Oğulcan Ava tarafından kuruldu. Gruba ait ilk albüm olan “Polonya’nın Başı Belada’’ evde kaydedilmiş bir albüm olarak 2015’te çıktı. İlk stüdyo çalışmaları ise adının hakkını veren “Dünyanın En Güzel Albümü’’ isimli albümleri. Bu albümle 2017 yılında müzik platformlarını salladılar. Ardından, 2019 yılında ‘’Karanlık’’ ve 2021 yılında “DKTT’’ isimli iki albüm çalışması daha yaptılar. Yağız Nevzat İpek ise 2018 yılında perküsyonun başına geçerek grupla birlikte sahne almaya başladı.

Dolu Kadehi Ters Tut
Dolu Kadehi Ters Tut

Grup; En İyi Müzik Grubu, En İyi Klip ve En İyi Çıkış Yapan Grup gibi sayısız ödüller kazandı. 3 albümün, 1 EP’nin ve 10 teklinin yapımcılığı ise tamamen Mürsel Oğulcan ve Uğurhan Özay’a ait. Müzik platformlarına ait verilere göre DKTT, son yılın en çok dinlenen ikinci grubu ünvanına sahip.

DKT: Dolu Kadehin Tarihi

Uğurhan Özay ve Mürsel Oğulcan’ın müzik geçmişi 2010 yılına dayanıyor. Uzun yıllar birlikte müzik yapan ikili, daha önce İngilizce sözlü metal müzikle ilgileniyordu. Çok konuşulan gruplarının ilk ismi de epey enteresan: “Lavuks”. Funk rock ve alternatif rock olarak tanımlayabileceğimiz albümlerinin ilham kaynağı: Red Hot Chili Peppers ve Twenty One Pilots grupları.

Eğer “Değişik isimli gruplar” diye bir akım olsaydı bu akımın en çok konuşulan isimlerinden biri hiç şüphesiz DKTT olurdu. Aslında oldukça özel bir seçim. Grubun ismi Ömer Hayyam’ın 27 Nolu Rubai’sinden alınmış:

‘’Sonra da ona bakma, dersen, anlamı / Dolu kadehi ters tut, hiç dökme demek!’’

Kısa film tadında klipleriyle de sanatçı kimliklerini parlatan DKTT’un kliplerinin yönetmen koltuğunda grup üyesi Mürsel Oğulcan Ava oturuyor. Gruba ait eşsiz şarkıların ilham kaynağı ise Türk edebiyatının seçkin isimlerinden Özdemir Asaf ve Sabahattin Ali. Espriler ile şiirselliği başarıyla harmanlayan DKTT, unutulmaz parçalarını sevenleriyle söylemek için şehrinize geliyor. Konserlere ait tüm detaylara aşağıdan ulaşabilirsiniz. Konser öncesi ısınma tutu yapmak isteyenleri aşağıdaki çalma listesine bekliyoruz.

Dolu Kadehi Ters Tut – Turne Programı