MÜZİK

7 Adımda Doğru Hediye Alma Rehberi

Yıl olmuş 2016 sen eşine dostuna hala parfüm, çorap, ayakkabı, tişört mü hediye edeceksin?

Anlatsana biraz, neden?

kim

Artık çıtayı biraz yükseltelim lütfen. Yanlış anlaşılmasın fiyatı değil, yaratıcılığı yükseltiyoruz.

Yapman gereken tek şey, hediye konusunda bakış açını değiştirmek. Gör bak nasıl mutlu edeceksin insanları.

Öncelikle doğru hedef için doğru strateji belirlemelisin. Nasıl mı?

1-Karşındaki insanı iyi analiz et!

gaga

Hızlısından bir karakter analizi yap. Huyunu suyunu kafanda tart. Neşeli midir? Huzursuz mudur? Bu aralar dertli tasalı mı yoksa hayatının en pembe günlerini mi yaşıyor? Ona göre yol haritası çıkaracağız.

2-Hediye alacağın kişinin nefret ettiği şeyleri direkt ele!

britney

Astım hastası olan kişiye parfüm alacak değilsin. 7/24 klasik müzik dinleyen birini rock konserine göndermek de olmaz. Böyle detayları sakın atlama, karşılıklı üzülürsünüz.

3- İhtiyaçlarını doğru belirle!

batman

Mesela hediye alacağın kişi şu aralar biraz gerginse, onun sakinleşmesini sağlayacak bir hediye alabilirsin. Bunun için Stüdyo Masterpiece’e göz atabilirsin. Gitsin orada resim yapsın. 3 saat boyunca resim yapan insan derdini tasasını unutur. Bu örneği karşındaki kişinin ihtiyaçlarına göre çeşitlendirebilirsin.

4- Hep yapmak istediği ama vakit ayıramadığı bir şey var mı?

aint-nobody-got-time-for-that

Diyelim ki o kişi uzun zamandır mutfak eğitimlerini merak ediyor ama fırsat bulamıyor. E tamam işte buldun, hemen bir workshop ayarla. Bungee Jumping yapmak istiyorsa o biraz zor tabi. Ama mutlaka zaman ayıramadığı bir şey bulursun.

5- O kişinin olmazsa olmazlarını tek tek düşün!

mmhm

Yemeyip içmeyip tiyatro oyunlarına gidiyorsa, ya da peynir ekmek gibi film festivallerine bilet alıyorsa orada dur! Güzelinden bir tiyatro bileti alabilirsin. Bu konuda sana fikir vermesi için şu yazıyı da buraya bırakalım.

6- Yeni şeyler keşfetmesine ön ayak ol!

omy

Bu seçenek biraz riskli ama nokta atışı yaparsan tadından yenmez. Hediyeni hiç unutmasın, uzun yıllar hatırlasın istiyorsan ona yeni kapılar açabilirsin. Yukarıdaki maddeleri dikkate alarak Mandala Eğitimi, Sushi Workshopu, psikoloji-yoga ve astrolojiyi birleştiren dönüşüm atölyesi seçeneklerine yönelebilirsin. Burada amaç, ufuk açmak.

7- Çok da şey yapma!

aawt

Hala “Yok arkadaş ben hiç riske girmeyeyim takı-toka iyidir” diyorsan sana yüzeysellik madalyası veriyoruz. En azından tasarım takılara bir göz at da çok klişe olmasın.

Ya da en temizinden Biletix hediye kart ile karın ağrısız çözüm yoluna da gidebilirsin.