MÜZİK

Dinlemeniz Gereken Pek Bir Değişik 5 Şarkı

Dünya Müzik Günü vasıtasıyla hepsi birbirinin aynı seslere dönüşmeye başlayan pop müzikten biraz uzaklaşıp, yeni türler, farklı müzisyenler keşfedelim dedik. Bakalım listenize alacağınız parçalar çıkacak mı?

Bass Bass Bassnectar

Amerikalı DJ Bassnectar henüz Skrillex kadar adını duyurmamış olsa da Coachella ve Lollapalooza gibi birçok festivalde kendine yer bulmuş. Hipnotize edici klibiyle Reaching Out şarkısı bu sıcak öğleden sonralarının vazgeçilmezi olabilir.

Bassnectar - Reaching Out [OFFICIAL VIDEO]

Hey Sister, Soul Sister

İkiz kardeşler Lisa-Kaindé ve Naomi Diaz’ın projesi Ibeyi biraz parti biraz soul havasında müzikler yapıyor. Nefeslerinin “gerçekten” ne kadar güçlü olduğunu klibi izlediğinizde anlayacaksınız! İkiliyi canlı izlemek isterseniz İstanbul Caz Festivali‘nde Kamasi Washington ile sahnede olacaklarını hatırlatalım.

Ibeyi - River (Official Music Video)

 

I’m Human, I’m Human
Esmé Patterson tam da “ne güzel şarkıymış” diye kalkıp ne çalıyor diye bakacağınız tarzda bir müzik yapıyor. Dingin bir melodinin üzerine dikkatli dinlediğinizde oldukça derin anlamlı sözler söyleyen, kendine güveni yüksek bir duruşu var. Dinlemeye değer.

Esmé Patterson - No River

Dans Ya Habib-i 

A-WA çok da benzerine rastlamadığımız bir müzik yapıyor. Yemenli üç kız kardeş halk ezgileriyle elektronik tınıları birleştiren müzikleriyle global şöhreti yakaladılar gibi duruyor. Yeni albümlerini bu ay içerisinde piyasaya sürecekler bakalım bu grupla ilk düet yapan rapçi kim olacak?

A-WA - "Habib Galbi" (Official Video)

Cango Cango Django

Django Django indie müzik takipçilerinin uzun süredir radarında. Biraz saykodelikten zarar gelmez derseniz grubu One Love Festival’de izleyebilirsiniz. Lütfen programda “Reflections” olsun!

Django Django - “Reflections” (Official Music Video)