MÜZİK

Bu Aralar Hangi Rock Konserleri Var?

Bu yazıda "bu aralar neler var?" sorusunun cevabı olan birkaç performansına denk gelebileceğiniz özel projeler ve turne programlarına Türkiye'yi dahil eden isimleri listelemek istedik.

İstanbul Rock sevmek için güzel bir şehir. Her hafta bir Rock konseri izleyebileceğiniz Dorock XL, Beşiktaş Performance Hall, Babylon, The Wall Saloon & Performance gibi mekanların programları her ay dopdolu. Bu mekanlarda düzenli konser veren grupları zaten takip ediyoruz.

Bu yazıda “bu aralar neler var?” sorusunun cevabı olan birkaç performansına denk gelebileceğiniz özel projeler ve turne programlarına Türkiye’yi dahil eden isimleri listelemek istedik. Biletlerini hala alabileceğiniz performansları öne çıkartarak Rock dinleyicilerinin işini biraz kolaylaştırmak istedik. Yeni dönem konserleri açıklandıkça bu yazının altına ekleyeceğiz.

New Model Army

27 – 28 Şubat
Jolly Joker Ankara, SoldOut Performance Hall İzmir

Punk Rock’ın öncü gruplarından New Model Army 40. yıllarını kutladıkları turnelerinde Türkiye’deki hayranlarını boş geçmemişler. 51st State, Vegabonds, Stupid Questions gibi klasiklerin yanında, geçen yıl çıkarttıkları büyük başarı kazanan From Here albümünden de parçalar çalacaklar. 17 albümlük bir diskografiden bahsediyoruz, kim bilir daha neler çalacaklar?

Bilet Al

New Model Army "Never Arriving" Official Music Video

Stage Box

7 Mart
Volkswagen Arena

Stage Box kapsamında sahnede izleyebileceğimiz Therapy? grubunu şu yazıda uzun uzun anlatmıştık. Tüm gün Rock dinleyeceğiniz bu etkinliğin programında Duman, Dolu Kadehi Ters Tut, Emir Can İğrek, Al’York ve Sülfür Ensemble da var.

Bilet Al

Therapy?-Screamager (Official promo) 1993

Antimatter

12 Mart Perşembe
Dorock XL Kadıköy

Dorock bu ay melankoliklere çalışmış :) İngiliz progresif Rock grubu Antimatter şarkılarında karanlık hikayeler anlatırken Mick Moss’un büyüleyici güzellikteki vokaliyle hüznü vücuda gitar yoluyla zerk ediyor. Dinlemeyenlere şunu diyebiliriz ki, Disturbed, Anathema gibi grupları seviyorsanız Antimatter tam size göre.

Bilet Al

 

Güneşin Kadınları: Nilüfer Yanya

1 Nisan Çarşamba
Babylon

İngiltere’de yaşayan Nilüfer Yanya farklı vokaliyle dikkatleri üzerine çekerek indie dünya müzik listelerine girmeyi başardı. Keep On Calling ile yaşadığı başarıların ardından üretmeye devam eden genç müzisyen Güneşin Kadınları serisi kapsamında İstanbul’da olacak. Adını daha çok sık duyacağımız bu sesi hala keşfetmediyseniz sahne keşfetmek için güzel bir yer.

Bilet Al

Nilüfer Yanya - In Your Head (Official Video)

Garanti BBVA Konserleri: The Dears

11 Nisan Cumartesi
Babylon

The Dears’ın müziğinde Rock müzik tarihinden birçok grubun izlerini yakalamak mümkün. Serge Gainsbourg’u ilham aldıklarını söyleyen Montreal çıkışlı grubun iki solisti var. Bu da bazı şarkıları orkestral bir forma sokuyor. Divine Comedy, Blur, The Smiths, Pulp sevdiğiniz müzik listelerinde yer alıyorsa The Dears’ı da oraya yerleştirebilirsiniz.

Bilet Al

The Dears - Lost In The Plot