MÜZİK

Bir Sevgililer Günü Tercihi Olarak Reggae

En basitinden bir “No Woman, No Cry” dediğimizde herkes mırıldanmaya başlar değil mi? Tamam Bob Marley’i hepimiz seviyoruz ama reggae’nin hakkını verebiliyor muyuz? Volkswagen Arena’daki Babylon Presents: Love & Reggae etkinliğini görünce bir kontrol edip regiciyi incelemeye almak istedik.

huge

Barışçıldır. Militarizmle, savaş politakalarıyla işi olmaz. Reggae’nin  kökeninde Rastafaryanizm dininin ilahileri temel alındığından bu barışcıl mesajlar yaşamın Tanrı tarafından verilen bir hediye olduğu düşüncesini taşır. Böyle bakınca anarşist değil bildiğin dindar bir tavırmış :)

Reggae’ye gönül verenin saçı kısa olmaz. Hatta rastasız hiç olmaz. Esasında rastafaryanizm dininin gereklerinden olan rasta zamanla modern kültüre yerleşip sevaptan ziyade şekil amaçlı kullanılmaya başlandı. Bob Marley beresinin müziğin neresinde durduğuysa meçhul.

 

Mümin Rastası

 

Ortam Rastası

Hippiler “savaşma seviş” derse, reggaeciler “seviş ve seviş” der herhalde. Reggae’nin ayrılmaz bir parçası da çiçektir. Rastalar çiçek tüttürmeyi pek severler.

Flowered Che - Normal

 

Reggae dinleyin, dinlemeyin, klişelerden uzak, sevgilinizle, arkadaşınızla, kendi kendinizle bir Sevgililer Günü geçirmek için Babylon Presents: Love & Reggae başlığı altında toplanın. Sahnede reggae’nin önemli isimleri U-Roy,  Big Youth ve bizim yörenin reggae grubu Sattas olacak.