MÜZİK

Bir Şarkı Sözü Fabrikası Olarak Fettah Can

Arabesk-Pop camiasında Fettah Can sihirli değneğini kime dokundurduysa o kişi milyonlara ulaştı diyebiliriz. İşte Fettah Can’ın dokunduğu şarkılar.

Hande Yener – Küs
Fettah Can, Hande Yener’in 2002 çıkışlı Sen Yoluna… Ben Yoluma albümüne 11 şarkı birden yazmıştı. O albümle büyük başarı yakalayan ikilinin bu şarkıları Türkçe Pop tarihinin klasikleri arasına girdi.

Levent Yüksel – Bu Aşkın Katili Sensin
Levent Yüksel’in yeniden çıkış yaptığı bu şarkıyı ve klibi hatırlarsınız muhakkak. Bu şarkı da Fettah Can imzası taşıyor.

LEVENT YÜKSEL BU AŞKIN KATİLİ SENSİN

Gülben Ergen – Yalnızlık
Gülben Ergen’in sakin sakin söylediği bu şarkı bir dönemin tüm radyolarında ve müzik kanallarında adeta “Loop”a alınmıştı. O dönemki tüm yalnızlar bu şarkıyla ağladı.

Gülben Ergen - Yalnızlık

Murat Boz – Özledim
Fettah Can imzalı bir hit daha… Pop dinlemiyorum diyenler bile bu şarkının sözlerini baştan sona ezbere biliyor. İlk çıktığı zamanlarda Power Turk TV saatte bir klibi yayınlıyordu.

Murat Boz - Özledim (Official Video)

Işın Karaca – Mandalinalar
Ve tabii ki Mandalinalar! Bu şarkı da Türk pop müziğinin “Farkında olmadan ezberlenen şarkı sözleri” listesinde ilk 3’e girer.

“Yeniden taşınır gibi, yeni bir yere alışır gibi, yeni doğmuş bebek gibi olursun diyorlar”

Işın Karaca - Mandalinalar

Kısacası Fettah Can da bizim “Sia”mız! Her hitin altında onun imzası var. Bu kadar çok kişiyi ünlü ettikten sonra kendi albümünü çıkarmasaydı da ne yapsaydı yani? Hakkıdır.