MÜZİK

Dünyaca Ünlü Bagzhan Oktyabr “Ruh Terapisi” konser serisiyle karşımızda!

Kazakistan’ın en ünlü çellistlerinden biri olan Bagzhan Oktyabr, Aralık’ta Türkiye’de!

‘’Ruh Terapisi’’ (Soul Therapy) konser serisiyle müzik severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan sanatçıya sahnede Oda Orkestrası eşlik edecek. Kazakistan’dan esen klasik müzik rüzgarlarına yakalanmadan önce çellist Bagzhan Oktyabr’ı daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Çellist Bagzhan Oktyabr kimdir?

Çellist Bagzhan Oktyabr, dünyanın pek çok noktasına müziğini taşımayı başarmış, yetenekli bir müzisyen. Türk dizilerinin jenerik müziklerini çellosuyla çalarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bagzhan; film müzikleri, türküler ve tabi ki klasik eserlerle dinleyicilerinin kalbini çalıyor.

Sanatçının en çok dinlenen ve sosyal medyada viral olan çalışması ise Kara Sevda dizisinin Unutamam isimli müziğine getirdiği yorum.

Kara Sevda - Unutamam

Müzik, Bagzhan Okytabr için bir meslekten çok daha fazlası. Öyle ki çello, başarılı müzisyene 25’ten fazla ülke gezdirmiş. Duygusal biri olduğunu ifade eden Okytabr, yaşadığı tüm duyguları müziğiyle dinleyicilerine aktarıyor. Sanatçının yaşadığı o derin duyguları hissetmemek ise imkansız.

Peki, Oktyabr’ın Türkiye’ye olan bu ilgisi nereden geliyor? Kendisi Türk kültürüne olan ilgisini verdiği bir röportajda şöyle anlatıyor:

‘’İtalya’ya, Fransa’ya, ABD’ye gittim ama Türkiye’yi ayrı bir seviyorum. İki yıl önce bulabildiğim tüm Türk dizilerini izledim, dilini öğrendim ve oraya ilk gittiğimde yerel lezzetlere aşık oldum. Türk haberlerini, ülkede olup bitenleri okuyup izliyorum ve yerel sanatçıları takip ediyorum. Türkiye’nin ne Avrupa ne de Asya olması hoşuma gidiyor, orada her şey karışık.’’

Yali Capkini “Icimdeki Firtina” Mert Ramazan Demir, by Bagzhan Oktyabr

Bagzhan Oktyabr’ın Müzik Hayatı

Ailesiyle birlikte 2002 yılında Almatı’ya taşınan Oktyabr, ilk müzik eğitimlerini de burada aldı. Altı yaşındayken Zhubanov adlı bir okulda özel müzik eğitimi alan sanatçı, çello çalmaya da orada başladı. Yaklaşık 21 yıldır çello çalan Oktyabr, istikrar ve azminin karşılığını aldığını söylüyor. Başarılı sanatçının babası da tıpkı kendisi gibi müzisyen. Tüm bu başarıların altında yatan asıl sebep de bu olsa gerek…

Çeşitli çalışmaların ardından müziğini geliştirmek için Almatı’daki hayatına geri dönmeye karar veren Bagzhan Oktyabr, sosyal medya paylaşımları için kız kardeşinden ve babasından destek aldığını vurguluyor.

Bagzhan Oktyabr’ın Türkiye Turnesi Programı

Aralık ayı boyunca Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde sahne alacak olan Bagzhan Oktyabr’ın ilk durağı İstanbul. Turnesinin kalan günlerinde ise Bursa, Konya, Antalya ve Ankara’yı ziyaret edecek. Oda Orkestrası eşliğinde sevenlerinin karşısına çıkacak olan Oktyabr, ruhunuza çok iyi gelecek. Çellonun büyüsüne kapılmadan önce biletlerinizi almayı unutmayın.