MÜZİK

Hozier’in Başarısı Nereden Geliyor?

Hozier’in müziğinde bambaşka bir şey var. 3 Mart’ta canlı izleyeceğimiz müzisyen Sam Smith ve Ed Sheeran ile aynı jenerasyondanmış gibi gözükse de çok daha olgun bir müzikal duruşu var. Peki neden?
En büyük çıkışını yaptığı “Take Me To Church” şarkısı İrlandalı müzisyenin Katolik Kilisesi’nin eşcinsellere katı yaklaşımına tepki niteliğinde. Altyapıdaki kilise çocuk korosuna benzer vokalleri ile sözlere dikkat etmeden dinlendiğinde oldukça “dindar” bir şarkıya benzese de aslında ateistlerin marşı olabilecek isyankarlıkta.

 

Hozier - Take Me To Church

Hozier’in sesi, ah o sesi! İlham kaynaklarının hep kadın vokalistler olduğunu söylüyor güzel sesli adam. Kimlerden etkilendiği sorulduğunda Nina Simone, Ella Fitzgerald, Billie Holiday ile başlayıp St Vincent, Feist ve Lisa Hannigan’a sayıyor.

Çok popüler olsa da Hozier’in müziğine Pop diyemeyiz. Yer yer blues ve country havasının hissedildiği şarkılarında sağlam bir sadelik var. Belki de yaptığı en hafif aşk şarkısı Someone New bile oldukça Caz vokallere sahip. Bu arada klipteki Game Of Thrones‘u yakaladınız mı :)

Hozier - Someone New

Bakan göze güzel geleceği önceden hesaplanmış, cilalı imajlardan sıkıldığımız popüler kültüre ilaç gibi geldi Hozier’in dünden taranmış saçları. Victoria’s Secret şovundaki tezat haliyle ne kadar da sevimli değil mi?

Müziğine bakınca biraz melankolik birine benzese de mizahi anlayışı oldukça gelişmiş. Bir gün başkan olursa Londra sokaklarına 100 kanguru salıp, sırtlarına 75’e kadar karışık numaralar yazmayı planlıyor. Böylece 25 tanesi kayıpmış gibi gözükecekmiş.