MÜZİK

2016 yazının hayal kırıklığı yaratan şarkıları

Yavaş yavaş 2016 yazında dinleyeceğimiz daha doğrusu maruz kalacağımız şarkılar ortaya çıkmaya başladı. Ama korkarak söylüyoruz ki 90’lar bu kliplerle gerçekten geri gelmiş. ?

Çekyatların altından çıkan tozlu kot ceketler tüm kliplerde hüküm sürüyor. Adeta Çılgın Bediş’in gardrobundan 5 tane klip çıkmış gibi. Sanki bütün şarkılara Yonca Evcimik’in eli değmiş.

Klipleri dikkatlice izlerseniz siz de kendinizi Genç Tv izlemiş gibi hissedeceksiniz. (Liseliler bilmez.)

1- Dandik arka planlar önünde daha da dandik danslar.

Bir kişi kötü dans ederse “kötü dans” olur, 5 kişi aynı kötü koreografide dans ederse birden Spice Girls’e dönüşürler! Anlaşılan Bebe de bu altın kuralı uygulamaya çalışmış. Nicki Minaj bu projeye neresinden, nasıl dahil olmuş anlamak mümkün değil.

Bebe Rexha - No Broken Hearts (feat. Nicki Minaj) [Official Music Video]

 

2- Kendinizi Windows Movie Maker’ın muhteşem geçiş efektlerine bırakın.

“Call Me Maybe” ile “Simple Present Tense” dalında MTV Müzik Ödülünü kazanan Carly Rae Jepsen, bir daha o parlak günlerine asla dönemeyecek gibi. Tek problemi erkekler olan, 13 yaşında gibi davranan bu 25+ kız topluluğu umuyoruz Spice Girls’e bir göndermedir.

carly-rae-jepsen-boy-problems-video-still

Ahanda Spice Girls! ?

 

Carly Rae Jepsen - Boy Problems

 

3- İşte tam bir yaz şarkısı. Neden? Çünkü Ayvalık Sahili’nde çekilmiş.

Kalabalığın ortasında spazm ya da bir çeşit kriz geçiriyormuşçasına dans eden, kendini müziğe haddinden fazla kaptırmış dansçı profilini bir yerden hatırladınız mı? Klasik senaryo: İnsanlar önce dansçıyı yadırgar, klibin sonuna doğru da hayran kalır. Bu şarkıyı da dikkatlice dinleyin. İlk başta yadırgayıp nefret edebilirsiniz, ama yazın sonuna doğru hayran kalacaksınız. (Mecburen)

Charmes ft. Da Professor - Ready (Official Music Video)

4- Eskimiş kotlarınızı atmayın! Her an bir EDM’ci arayıp, ödünç isteyebilir.

kot ceket

Ceketin tehlikede küçük ceylan :(

Biz Benny Benassi’yi Satisfaction‘da bırakmıştık. Ama Chris Brown onun peşini bırakmamış. Plajda dans eden güzel kızlar klişesi bu klipte de hayat buluyor. Şarkının içinde geçen “tonight” adeti 89, takılan şapka sayısı 21, çekimler sırasında eskitilen “aşofman” sayısı 45. Biliyorsunuz ki deniz ve kum “aşofman”ın en büyük düşmanı.

Benny Benassi & Chris Brown - Paradise (Official Video)

5- Yazın sıcağında kürk şuursuzluğu! Nur Localstone aradı “Kuş öldü beybi” deyip kapattı. :(

Fat Joe ve Remy Ma, arkadaşlarına “Evde ne kadar kolye varsa boynunuza dolayıp gelin dostum. Sanayide klip çekiyoruz.” diye mesaj atmışlar. YouTube’tan Sean Paul klibi açmışlar ve “motor” demişler. Ama hakkını verelim, lüks arabalar önünde rap icra eden(!) şarkıcı figürüne helikopter ile son noktayı koymuşlar.

Fat Joe, Remy Ma - All The Way Up ft. French Montana, Infared

Şimdi elinizdeki diskman’i yavaşça bırakıp günümüze dönebilirsiniz. Çünkü bünyenin her zaman iyi müziğe ihtiyacı var. Yazın dinlenebilecek güzel şarkılar için şu yazımızı okuyabilir ve rahat bir nefes alabilirsiniz.

Küçük not: Biz de modaya uyduk ve bu yazıyı Çağıl The Little Loca ft. Big Mama Simge olarak iki kişi hazırladık. Bir nevi düet…