Günün Şarkısı

Günün Şarkısı: Metallica – Don’t Tread on Me

Metallica & San Francisco Symphony: S&M2 filmi ile Metallica hasretimizi giderelim.

Metallica artık grupların grubu diyebileceğimiz bir mertebede. Ülkemizde verdikleri son konserleri Metallica By Request’te müziklerindeki yırtıcı gücü yeniden fark etmiştik.  Ama yine de bir panteri kaçıracak kadar güçlü olduklarını bilmiyorduk!

Hikaye şöyle ki; geçtiğimiz günlerde Kanada’da ormanlık bir alanda yürüyüşe geçen Steph’in karşısına bir panter çıkıyor. Kendisi de “her normal insan gibi” hemen telefonundan Spotify’ı açıp hayvanı kaçıracak bir şarkı arıyor! İlk aklına gelen Black Album’den Don’t Tread On Me şarkısı oluyor. Sözlerin pantere istediği mesajı verdiğini söyleyen trekking sevdalısı Steph ertesi günü James Hetfield’den “iyi misin?” mesajı alıyor. Şu olayın güzelliğine bakar mısınız? Bir insan bu kadar adrenalini nasıl kaldırsın :)

Siz de birden Metallica konserine gitmek istediyseniz henüz açıklanan bir Türkiye konseri yok. Ama teselli olarak San Francisco Symphony ile birlikte kaydettikleri canlı konser kaydıyla sinemalarda olacaklarının haberini verelim. 1999 yılında çıkan S&M albümünden klasiklere ek olarak yeni şarkıların senfonik versiyonlarının da çalınacağı bu sinema filmi 10 Ekim’de gösterime giriyor. Filmin fragmanını izlemek için tıklayın.

 

Metallica - Don't Tread on Me