Günün Şarkısı

En İyi K-Pop Albümleri Gelmiştir!

Billboard dergisinin hazırladığı 2010'ların en iyi K-pop albümlerini gördünüz mü? Birçok gencin severek dinlediği bu grupların/müzisyenlerin isimlerini ödül törenlerinde daha çok duyacağız! 

Meğer pop kültürünün senelerdir aradığı taze kan Kore’deymiş. K-Pop bilmeyen, dinlemeyen kalmadı. Koreografileri, her şarkıya ayrı hazırlanan kıyafetleri, makyaj ve saç şekilleriyle 2010’lara şekil veren K-Pop yıldızları oldu. Bu renkli dünyanın ardında yatanları şu yazımızda  anlatmıştık. Artık bir endüstriye dönüşen sistemin rekabeti dayanılmaz seviyelere ulaştığını, bu sene içinde ard arda intihar eden genç K-Pop yıldızları Sulli, Goo Hara haberlerini okuduğumuzda anlamıştık. Çok genç yaşta tüm dünyanın tanıdığı bu genç müzisyenlerin depresyonlarının ardında yatan çoğunlukla internetteki berbat yorumlar üzerinden yapılan zorbalık oluyor. Umarız önümüzdeki on sene içinde, bir videoya isimsiz yorum yazarken onu okuyanın da bizim gibi bir insan olduğunu anlayabiliriz!

Konuya biraz sert giriş yaptık ama asıl haberimiz Billboard dergisinin hazırladığı 2010’ların en iyi K-pop albümleri listesiydi. Birçok gencin severek dinlediği bu grupların/müzisyenlerin isimlerini ödül törenlerinde daha çok duyacağız!

Biz ilk 5 albümden şarkıları listeledik, tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

5. Red Velvet, Perfect Velvet (2017) 

Red Velvet 레드벨벳 '피카부 (Peek-A-Boo)' MV

4. Wonder Girls, Reboot (2015)

 

3. BTS, The Most Beautiful Moment in Life: Young Forever (2016)

[MV] BTS(방탄소년단) _ FIRE (불타오르네)

2. IU, Modern Times (2013)

IU (아이유) _ Good Day (좋은 날) _ MV

 

1. f(x), Pink Tape (2013) 

f(x) 에프엑스 '첫 사랑니 (Rum Pum Pum Pum)' MV