Güncel

Sahilde Okumaya Dalıp Güneş Yanığı Olacağınız Kitaplar

Nerede olduğunuzu unutup saatlerce kitap okumanıza sebep olacak akıcılıkta bir roman listesi.

Türk ve yabancı yazarların bilindik ve bilinmedik bazı kitaplarını listeledik.

Jostein Gaarder – Maya

Felsefe tarihini hikayeleştirerek anlatan klasik, “Sofi’nin Dünyası”nın yazarından felsefi ve gizemli bir roman daha. Eşinin yasını tutan bir İngiliz yazar, eşinden uzaklaşmış Norveçli bir evrimsel biyolog ve birbirlerine delice aşık bir İspanyol çiftin tropik bir adada iç içe geçmiş gizemli hikayesini arada bir ufka bakıp düşüncelere dalarak okuyabilirsiniz.

Stefan Zweig – Satranç

Listedeki en kısa kitaplardan biri. Yazarın intihar etmeden önceki sene yazdığı bu hikaye bir gemide geçiyor; bolca satranç, 2. Dünya Savaşı ve psikoloji içeriyor.

Elif Şafak – Baba ve Piç

Elif Şafak’ın konuşması zor bazı konuları ele aldığı romanı 2006’dan aramıza katılıyor. Aile bireyleri, ülkeler, milletler… Birçok alandaki ilişkileri inceleyen bu kitabı okurken minimum 30 faktör güneş kremi kullanmanızı tavsiye ederiz.

Stephen King – Cujo

Hazır deniz sesi, sahilin pozitifliği varken şöyle rahatça gerilim/korku kitabı okuyayım diyorsanız Stephen King’in psikolojik gerilim kitabı Cujo’yu bir deneyin. Anlatına göre, özellikle ve sadece Stephen King’e kafayı takmış olan asabi bir köpekten esinlenerek yazılan kitapta tahmin ettiğiniz üzere biraz gergin bir köpek var.

Isaac Asimov – Ben Robot

Git gide en çok korktuğumuz şeylerden biri haline gelen yapay zeka ve robotlar hakkında, daha doğrusu bu işin etiği ve kuralları hakkında ilk yazanlardan biri olan Isaac Asimov, bu bilimkurgu kitabında birbiriyle bağlı birçok kısa hikayeye yer veriyor.

Peyami Safa – Selma ve Gölgesi

Peyami Safa’nın polisiye hikayeler serisinden bir eser. Kitap hem gerilim türünde hem de Peyami Safa’nın diğer tüm kitapları gibi çoook miktarda psikoloji içeriyor. Beyniniz için farklı bir tat.

Adam Fawer – Olasılıksız

2006 International Thriller Writers Award en iyi roman ödülünü almış bu çok-satan kitap bir bilimkurgu eseri. Geleceği tahmin etme yetisi kazanmış bir kumarbazın hayatını olasılıklara göre yönetişine, öğle arası sahil hamburgerinizi yemeyi unutacak kadar dalacaksınız.

Hermann Hesse – Siddhartha

Siddhartha’nın kendini keşfediş öyküsünü anlatan kitap, bildiğiniz bir sahil klasiği. Sahip olduğu her şeyi terk ederek ruhani bir yolculuğa çıkan Siddhartha’nın gençliğinden yaşlılığına kadar tüm hayatını ele alan romanı bitirdiğinizde bir denize girip çıkıp kendinize gelmek isteyebilirsiniz.

Engin Geçtan – İnsan Olmak

Kulağa bu kadar ağır gelen bir ada sahip bir kitap ancak bu kadar akıcı olabilir. Engin Geçtan “insanı, insan yapan nedir?” diye soruyor; cevabı parmağınızı kum taneleri arasında gezdirirken düşünebilirsiniz.

Bram Stoker – Drakula

Drakula efsanesini edebiyat ve sinema dünyasına takdim eden bu büyük klasik, şok edici seviyede ürpertici. Vampirlere dair içerikleri sevenler bu muhteşem ilk kaynağı okumadan geçmesin. Mümkünse orijinal dilinde okunması tavsiye edilir.