MÜZİK

Bekler sahilde meltem, sahnede Ayna!

Yatağını, yorganını, çeyizini, bohçanı, yüreğini kap da gel...

1996 yılında kurulan Ayna grubu, Türk müzik sahnesine âdeta bir meltem rüzgârı gibi girdi. Kendine özgü müzikal tarzıyla yıllar boyu dinleyicilerine eşsiz bir deneyim sunan Ayna, ilk kurulduğunda üç üyeden oluşuyordu: Cemil Özeren, Erhan Güleryüz ve Can Güney.

Şimdilerde müzik hayatlarına beş kişilik bir kadroyla devam eden grup, çıkış yaptıkları albümleri ‘’Gittiğin Yağmurla Gel’’den bu yana çizgilerini korumayı başardı. Koca bir neslin kalbini kazanmış olan Ayna grubu; unutulmaz sahne performansları ve ikonik şarkılarıyla gönlümüzde taht kurmaya devam ediyor. Karşınızda Ayna grubunun geçmişi ve bugünü…

Ayna Grubunun Hikâyesi

Derin müzikleri ve anlam dolu sözleriyle, dinleyicilerini duygusal bir yolculuğa çıkaran Ayna, pek çok hit parça ve unutulmaz performanslarıyla müzikseverlerin kalplerinde büyük bir sevgi kazandı. Grubun enerjik sahne performansları, dinamik ritimleri ve benzersiz vokalleri, onları Türk müzik tarihinde ayrıcalıklı bir konuma getirdi. Müzikal yolculuklarına 1996 yılında Erol Köse’nin prodüktörlüğüyle başlayan üyeler, 2002 yılında yayımlanan Bostancı Durağı isimli albümlerinden sonra Erol Köse ile yollarını ayırdı.

Aynı yıl, Cemil Özeren’in ayrılığıyla ilk grup ayrılıklarını da yaşayan Ayna grubu, müzik hayatları boyunca 20’den fazla müzisyenle birlikte çalıştı. Ayna’yı bu kadar özel yapan şeyse hiç kuşkusuz sahneden indikten sonra da devam eden koşulsuz dostluklarıydı. 2007-2012 yılları arasında Aynadan Yansıyanlar isimli bir müzik programı yapmaya başlayan grup, kitlelerini giderek genişletti. Aynadan Yansıyanlar programı, izleyicilerin kalplerine taşan müzikal bir hikâye anlatırdı.

Toplumun kalbinde taht kurmayı başaran Ayna üyeleri, 2016 yılında Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için Şampiyonluk Yakışır Sana adında bir şarkı da besteledi.

Ayna - Türkiye Milli Takım Marşı 2016 (Orjinal Versiyon)

Yayımladıkları tüm projelerle akıllara kazınan Ayna grubu, sayısız ikonik performansa imza attı. Şarkılarını milyonlara söyletmeyi başaran üyelerin hiç kuşkusuz en sevilen performanslarından biri Ölünce Sevemezsem Seni isimli parçalarına ait.

Ayna - Ölünce Sevemezsem Seni

Bir Devrin Favorisi: Ayna’nın En Sevilen Şarkıları

Ayna grubu, bugüne dek 10 albüm yayımladı. İkinci stüdyo albümleri Dön Bak Aynaya, gruba asıl ününü kazandıran çalışmaydı aslında. Albümde yer alan Yeniden de Sevebiliriz… Akdeniz, Sen Unutma Beni ve Garibim isimli parçalar kısa sürede hit hâline geldi. 2002 tarihli Bostancı Durağı albümü ise Severek Ayrılanlar isimli ikonik şarkıyı taşıyordu.

Ayna - Severek Ayrılanlar

Geçen yıllara aldırmadan başarılarının üzerine bir yenisini ekleyen grup, 2011 yayımladıkları Mavi Şarkılar isimli albümleriyle de konuşulmayı başardı. Albümde yer alan Duydun mu isimli parça kısa sürede popüler hâle gelerek binlerce insanın favorisi oldu.

Ayna - Duydun mu? (Official Audio)

Temmuz 2023’te son albümleri Yine Aşk’ı yayımlayan Ayna grubu, 12 senelik sessizliğin ardından yeni şarkılarla geri döndü.

Ayna Yeniden Sahnelerde!

‘’Dereden tepeden gel, kıyıdan köşeden gel.’’

Yine Aşk’ın yayımlanmasıyla sahnelere yeniden uzanan Ayna, Türkiye turnesiyle hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Grubun ziyaret edecekleri şehirlerse bir hayli fazla. İzmir’den Balıkesir’e, Bursa’dan Samsun’a kadar birçok şehrin yer aldığı turnede Ayna’nın yepyeni şarkılarının yanında, milyonların hafızalarına kazınmış ikonik parçalar da yer alacak.