Güncel

Radyo programcılığından stand-up gösterilerine: Mesut Süre kimdir?

Hem radyo programcısı hem stand-up sanatçısı... Mesut Süre kimdir?

Çoğumuzun “Rabarba”dan tanıdığı Mesut Süre, şu an farklı formatlarda özellikle de YouTube’taki “Mesut Süre ile İlişki Testi” programı ile hepimizi doya doya güldürmeye devam ediyor. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan komedyen, takipçilerini sosyal medya platformları üzerinden de güldürmeyi ihmal etmiyor.

Gelin, beraber Mesut Süre’yi ve kariyerini mercek altına alalım!

Mesut Süre Kimdir?


23 Mart 1981 tarihinde Bursa’da doğan Mesut Süre, Bursa’da ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini tamamladı. Aynı zamanda profesyonel 2. lig basketbol takımlarında uzun yıllar basketbol oynadı. Daha sonrasında Eskişehir’e üniversite okumaya giden Süre’nin üniversite yılları da fazlasıyla renkli…

Anadolu Üniversitesi, İngilizce İşletme bölümünden mezun olan Süre, üniversite okurken okul radyosunda işe başlayarak sektöre adım attı. Radyo programcılığının yanı sıra Eskişehir’de birçok mekanda kendi yazdığı metinler ile gösteriler yapan Mesut Süre, Eskişehir’de öğrenci olmanın tadını doyasıya çıkarmış desek yalan olmaz.

Geçmişten Günümüze Mesut Süre’nin Kariyer Yolculuğu

Üniversite bittikten sonra da radyoculuğa devam eden Mesut Süre, Radyo D’de Hakan Gündüz ile daha sonra Karma Türk Fm’de Onur Yar ile çalıştıktan sonra 2007 yılında Rock FM‘e geçti. Burada “Sabah Problemi” programını yapan Mesut Süre, daha sonra da bir fenomen haline dönüşecek olan ve kariyerinde bir dönüm noktası olan “Rabarba” programını yapmaya başladı.

2016 yılında Kent FM‘de program yapmaya başlayan Mesut Süre, yaklaşık bir yıl sonra Joy Türk‘e geçti. Joy Türk’ten ayrıldıktan sonra ise Virgin Radyo‘ya geçen Mesut Süre, bir klasik haline gelen “Rabarba” programına burada devam ediyor.

Yakın arkadaşları Kemal Ayça ve İlker Gümüşoluk’la birlikte kaleme aldığı “Piyasadan Büyük Alacağımız Var” adlı kitabı yayımlanan Süre, aynı zamanda “Yapışık Kardeşler” ve “Bizans Oyunları” filmlerinde oynamıştır.

“Mesut Süre ile İlişki Testi”

2018 yılında YouTube’da yayınlanmaya başlayan ve Santral Kumpanya yazar ekibi tarafından yazılan format “Mesut Süre ile İlişki Testi”, kısa bir sürede fazlasıyla izlenen ve sevilen bir program haline geldi. İlk sezonu sizin için aşağıya ekliyoruz, göz atmayı unutmayın!

Mesut Süre İle İlişki Testi | Konuklar: İbrahim Türker (Anlatan Adam ) & Nurgül Türker

İlişki Testi, Mesut Süre’nin eğlenceli moderatörlüğünde çiftlerin tanışma hikayelerinden kıskançlıklarına, eski sevgililerinden arkadaşlarıyla ve aileleriyle bir çift olarak kurdukları ilişkiye kadar pek çok şeyi paylaştıkları bir talk show formatı. Klasik soruların dışına çıkan ve zaman zaman Mesut Süre’nin tek kişilik talk show performansına dönüşen program, 5. yılını doldururken hala favoriler arasında!

“Meksika Açmazı”

Meksika Açmazı, 2021 yılında Mesut Süre ve yakın arkadaşları Fazlı Polat ve ‘Anlatanadam’ olarak bilinen İbrahim Türker’in bir araya gelerek oluşturdukları bir podcast serisi. Bu seri kısa sürede öyle çok sevildi ki Türkiye’nin en çok dinlenen mizah programı olarak listelerde ilk sırada yerini aldı.

Komedi dünyasına yeni bir soluk getiren üçlü, Meksika Açmazı adlı stand-up gösterileri ile sevenleri ile buluşuyorlar!

Podcast dinlemeyi sevenlerdenseniz Türkiye’de ki popüler podcastleri derlediğimiz yazımıza göz atmayı unutmayın!

Mesut Süre’den Yeni Format: “Yalnızım Mesut Bey”

İlişki Testi ekibinin parçası olan Süreyya Bursa’dan yepyeni bir format: “Yalnızım Mesut Bey”.

Program, müzmin yalnızların terkediliş hikayelerinden, aldatılışlarına, karşılıksız ve yarım kalmış aşklarından, flörte dahi varamamış açılma çabalarına kadar pek çok şeyi Mesut Süre’nin eğlenceli ve neşeli moderatörlüğü eşliğinde paylaştıkları bir talk show formatı. Bu eğlenceli programı canlı izleme fırsatını kaçırmayın!

İlk bölümü izlemek isteyenler için aşağıya bırakıyoruz!

Yalnızım Mesut Bey | 1. Sezon | 1. Bölüm