Güncel

İngiliz müzik grubu ‘Massive Attack’ Parkorman’dan İstanbul’a seslenecek!

Bristol’den dünyaya açılan elektronik müzik grubu Massive Attack, Parkorman’ı büyülemeye hazırlanıyor!

Teardrop, Unfinished Sympathy ve Paradise Circus gibi ikonik parçalara imza atan Massive Attack, Temmuz ayında Türkiye’ye geliyor…

Massive Attack - Teardrop (Official Video)

Özel sahne şovları ve milyonlarca dinlenmeye ulaşmış parçalarıyla elektronik müzik sektörünü kasıp kavuran grup, İstanbul’a unutulmaz bir gece yaşatacak.

Konserden önce küçük bir ısınma turuna ne dersiniz? Sırada Massive Attack 101 var!

Massive Attack nasıl kuruldu?

Soul, dub reggae ve hip-hop tarzlarıyla bilinen Massive Attack, ilk kez grafiti sanatı tutkusuyla sokaklarda bir araya geldi. Daha sonraları sahnelere taşınan bu dostluk, trip-hop türüne yoğunlaşarak Kuzey Amerika ve Afrika esintilerine de bir şans verdi.

Grant “Daddy G” Marshall, Robert “3D” Del Naja ve Andrew “Mushroom” Vowles üçlüsünün oluşturduğu Massive Attack, ilk müzik çalışmalarına 1988’de Bristol’de başladı.

Massive Attack - Unfinished Sympathy

Bağımsız olarak yayımlanan, Any Love parçasıyla sektöre giriş yapan üyeler, 1990’da Circa Records ile anlaşma imzaladı. İlk başlarda Bristol çevrelerinde küçük bir ün yakalayan grup, farklı tarzları harmanlayarak dünyaya açılmayı başardı.

Massive Attack ve hit parçaları

Blue Lines, Protection ve Sly gibi albümlerle müzik kariyerlerindeki ilk yıllarını bir hâyli yoğun geçiren üyeler, 1998’de Mezzanine ismini verdikleri ikonik bir albüm yayımladı. Angel ve Teardrop gibi milyonlara ulaşan parçalar da bu albümde yer alıyor.

Massive Attack - Angel

Etkin oldukları yıllardan itibaren mistik melodileriyle dinleyenlerini etkilemeyi başaran Massive Attack; 100th Window, Special Cases, Butterfly Caught, Danny The Dog gibi başarılı albümler yayımlamaya devam etti. Bu albümleri özel remiks kayıtları takip etti.

2010 tarihli Heligoland ise tıpkı Mezzanine gibi büyük hitler taşıyordu. Paradise Circus ise albümün öne çıkan parçası oldu.

EP’ler ve single çalışmalarıyla hayranlarını heyecanlandırmaya devam eden grup, dünyaca ünlü dizi ve filmler için de şarkılar hazırladı. Matrix, Blade 2, Prison Break, House M.D., Smallville, Gossip Girl ve Person of Interest ise bu yapımlardan sadece bazıları.

Ayrıca üyeler; David Bowie, Madonna ve Björk gibi yıldızlarla çalışma fırsatı da yakaladı.

Madonna - I Want You feat. Massive Attack (Official Video)

Massive Attack İstanbul’a geliyor!

Trip-hop türünün hiç kuşkusuz en önemli temsilcilerinden biri olan Massive Attack müziklerinde kullandıkları mistik dokuyu sahnelerine de taşıyor…

Dinleyenlerin ruhuna dokunan parçalar, büyüleyici sahne performanslarıyla bambaşka bir evrene kapı aralıyor adeta.

Öyle ki grubun geçmiş konser kayıtları milyonlarca dinlenmeye ulaşmış durumda. En sevilen kayıtlar arasında ise 2008 Glastonbury Festival’deki performansları yer alıyor.

Massive Attack ~ Teardrop + Angel - Live

Massive Attack büyüleyici performanslarını bu kez Türk hayranları için seslendirecek!

23 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleşecek olan konserin ev sahibi ise Parkorman.

Trip-hop ruhuna ortak olmak ve Massive Attack’ın mistik performansına şahitlik etmek için hazır mısınız?