YAŞAM

Karantinada zaman yönetimi

Yapılacaklar listenizde vakitsizlikten dolayı ertelediğiniz işleriniz hala duruyor mu?

Bu işleri şimdi halletmenin belki de tam zamanıdır.

Ertelediğimiz işlerin nedenini bulmadan önce belki de öncelikle ertelemediklerimizi düşünebiliriz.

Öncelikli olarak yaptıklarımız neler? Neden bunları asla ertelemiyoruz?

Bu dönemde her gün spor yapıyor ve asla ertelemiyor musunuz? Bunun nedeni belki bu süreçte vücudunuzun şekle giriyor olmasından dolayı aldığınız hızlı sonuçtur. Eğer hızlı sonuç almak istediğiniz ve ertelediğiniz işleriniz varsa belki bunları parçalar haline getirebilirsiniz.

Ertelediğin işleri parçalara bölerek yap!

Bir tiyatro oyunu yazmak istiyorsunuz. Aynı zamanda hızlı sonuç almak istiyorsunuz. Hikayenizi tamamladıktan sonra oyunu perdelere bölebilirsiniz. Böylece birinci perdenin bittiğini gördüğünüzde, ikinci perdeyi yazmaya başlayabilirsiniz. Yapabildiğinizi görmek devam etmenize yardımcı olacaktır.

Korkunuz mu var? Başarısız olmaktan korktuğunuz için mi erteliyorsunuz?

Öncelikle bu korkularınızla yüzleşmelisiniz. Oyununuzu beğenmeyenler de olacaktır. Bu sizi ne kadar üzer? Oyununuz sahnelenmezse ne hissedersiniz? Peki yapabileceğinizin en iyisini yapmak için müdahale edebileceğiniz neler var? Belki belirlediğiniz hedef kitlenizden kişiler seçerek, onlardan geri dönüş alıp eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. “Okunmaz, izlenmez, bu iş olmaz” deyip kendi önünüze set koymayın.

Zaman kısıtlılığından yakındığımız dönemi bir süreliğine geride bıraktık.

Evet ev işleri var, ofis işlerimiz de var. Ama yol için size kalan ekstra vaktiniz de var. Belki gün olarak baktığınızda bir saatlik süre olarak görünebilir. Ama bu bir ayda 30 saat demek.

Zaman bolluğu olmasına rağmen hala bir güne sığmaktan yakınıyor musunuz? Belki kendinize günlük bir takvim tutarsınız. Yapacaklarınızı haftaya böler, sadece kendiniz için ayıracağınız şeyleri bu günlerde gerçekleştirebilirsiniz. Yaptıkça yanına attığınız tik işaretleri bile sizi motive edebilir.

Hiçbir planınız, listeniz yok ve evde kendinizi nasıl geliştirebileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

Bu dönemde fiyatlarını aşağı çeken internet sitelerinden online eğitim alabilirsiniz. Diksiyon dersleri alabilir, online yabancı dil eğitimleriyle yabancı dilinizi geliştirebilir belki meditasyona başlayabilirsiniz. Kendinizle ilgili neyi sevip sevmeyeceğinizi karar verebilirsiniz. Çünkü artık kendinizi keşfetmenize yarayacak her şey elimizin altında.

Kontrol edemeyeceğiniz şeyleri düşünmek yerine, evde kalıp kendinize veya ailenize odaklanın. Zaman yönetiminin tamamen size ait olduğunu unutmayın.

Yukarıdaki önerilerle bağlantılı bir kaç video ve kitap önerisini aşağıda bırakıyoruz.

Okumakta fayda var:

 

Diksiyon TV

Sesinizde Bu Özellikler Var mı?

21 günlük meditasyon

Meditasyon 1.Gün | 21 Gün Meditasyon