YAŞAM

Karantinada imdadınıza yetişecek uygulamalar

Hızır gibi yetişecek en tatlı uygulamaları bu yazıda derledik.

Koca bir seneyi evimizde devirdik. Bazen hiçbir şey yapasımız gelmedi yattık, bazen evimizin bir köşesini spor salonuna çevirdik, ya da kendimizi ev içinde sanatsal aktivitelere verdik. Bunları yaparken de fiziksel ve maddi efor harcamaya devam ettik tabi.
Kişisel gelişimin dışarı çıkmadan da devam edebilecek bir süreç olduğunu öğrendik. Peki daha fazla online alışverişlere düşmeden evde kalmaya da devam ederek kendimizi nasıl geliştirebiliriz?
Yanımızdan ayırmadığımız uzvumuz gibi olan cep telefonlarımız bu derdimize de derman oluyor.

Google Arts & Culture

80 farklı ülkede 2000den fazla kültür kurumundaki bilgilere kolayca erişip online müze turlarına katılabilirsiniz. Sohbet arasında bahsi geçen bir yer olursa “Aa ben oraya gitmiştim” diyebilirsiniz.

Meditopia

Kendinize gerçekten zaman ayırıyor musunuz? Hiçbir şey yapmadığınız bir zamandan bahsediyorum. Bu uygulamada kendinize uygun bulduğunuz bir meditasyonu seçebilirsiniz. Zamanla kendinizi çiçek gibi hissedeceksiniz. Ayrıca uyku problemlerine de bire bir.

Memrise

Derdinizi anlatacak kadar İngilizce biliyor musunuz? Allah göstermesin derdiniz büyürse öğrenmeniz gereken kelimeler de buna paralel oranda artacak. Bu uygulamada kelime kartlarıyla hafızanızı güçlendireceksiniz, günlük yaşamda kullanılan kalıpları öğrenip, kendinizi test edebilirsiniz.

Nike Training Club

Yapmanız gereken sadece üzerinize rahat bir şeyler giymek. Matınızı alın, uygulamayı açın ve çalışmak istediğiniz bölge için hazırlanmış videoyu seçin. Sesli videolarda hareketleri size nasıl yapmanız gerektiğini söyleyen bir hocanız olacak. Bildiğin spor salonu yani.

Storytel

Kitap okumaya vaktiniz yok mu? Olsun, herhangi bir iş yaparken bile uygulamayı açıp istediğiniz kitabı dinleyebilirsiniz. Yolda yürürken bile…

TED

Konusunda başarılı insanlardan ilham almayı kim istemez ki? Belki yeni bir fikir edinecek belki farklı bilgiler öğrenecek, belki de bir hedefinizle ilgili motivasyonunuzu bulacaksınız. İzlemek istediğiniz videoyu indirebilir, internetiniz olmadığı zaman da izleyebilirsiniz. Ben uçakta izlemiştim. :)

Bunların yanında canınız etkinlik çekerse, kendinizi geliştirebileceğiniz online etkinlikler için sizi buraya bekleriz.