Güncel

Kafa Yakan Festival!

Festival sezonu Türkiye’de bile havai fişeklerle karşılanır. Müzikseverler için festival dendiğinde akan sular durur! Konaklamalı festival fikri müzikseverleri her zaman heyecanlandırır. Dünyanın en ilginç festivallerinden biri de Burning Man Festival!

ahsapheykel

 

Festival dediğimizde aklına sadece müzik ve sahne geliyorsa yanılıyorsun! Burning Man tam anlamıyla bir sanat ve müzik festivali! İlk kez 1986’da küçük bir sanatçı tayfasının katılımıyla gerçekleşen festival, kulaktan kulağa yayıldı ve on binlerce insanın katılımıyla 1990 yılından beri Nevada eyaletindeki Black Rock Çölü’nde gerçekleşmeye başladı.

kusbakisi

 

Bu festivalin odak noktası,  “yaratıcılık”  Burning Man’in hikayesi ise şöyle; Festivalin tam ortasındaki alana sanatçılar tarafından devasa boyutlarda bir heykel yapılıyor.  Ahşap ve yanan materyallerden yapılan bu heykel festivalin sonunda büyük bir coşkuyla yakılıyor.

burning man

burningman

 

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen festivalin fotoğraflarını incelediğinde  nasıl bir atmosferden bahsettiğimizi daha iyi anlayacaksın!

5

3

4

6

7

9

artcar

interaktifenstalasyon

gece

Dünyadaki diğer festivallerden haberdar olmak ve bilet satın almak istersen, Festival Rehberimizi inceleyebilirsin.