Güncel

Günün Şarkısı: Jack White – Connected By Love

Geri dönüşü sarsıcı oldu.

Uzun zamandır bekleyişteydik. Sonunda iki yeni Jack White şarkısına kavuştuk. Üstelik bu şarkılar yeni albümün habercisi. Yeni albüm için heyecanlı bekleyişimiz sürüyor.

“Connected By Love” klibi iki gündür o kadar çok konuşuluyor ki neredeyse şarkının önüne geçti diyebiliriz. Şöyle ki; Lars Von Trier‘in “Melancholia” filmini düşünün; içine bir adet Jack White yerleştirin. Filmdeki gezegenin rengini değiştirin. Tebrikler, kendi “Connected By Love” klibinizi yaptınız.

Müzik eleştirmenleri şarkı ve klip konusunda çok parlak yorumlar yapmadı. Connected By Love’ı gerektiğinden fazla romantik bulanlar, şarkı sözlerinin bir şey ifade etmediğini söyleyenler hatta müziğin yeteri kadar iyi olmadığını ima edenler var. “Cool” tavırlarına ve sert müziğine alıştığımız bir ismi evrensel sevgiden bahsederken görmek tuhaf oluyor tabii. Ama yorumlara baktığımızda, Jack White hayranlarının bu yeni şarkıdan tatmin olduğunu açıkça görebiliyoruz.

Tek bir evrende, tek bir gökyüzünün altında aslında birbirimize kozmik enerjiyle bağlı olduğumuzu söyleyen her sanatçı gibi Jack White da bir süre eleştirilecektir. Yeni şeyler deneyen herkes bir süre bu tarz yorumlara maruz kalıyor. Ama eleştirmenlerinin fikri Jack White için ne kadar önemli olur onu kestiremiyorum.

Söz konusu Jack White olunca sürprizlere açık olmalıyız!

Jack White - Connected By Love (Official Video)