YAŞAM

Film Müzikleriyle Dünya Turu

Popüler filmlerin başarısını perçinleyen müzikler karşınızda!

Titanic, Harry Potter, G.O.R.A., Yüzüklerin Efendisi… Bu filmler hikayesinin yanında müzikleriyle de akıllara kazındı. İkonik sahnelerle birleşen müzikler en az filmlerin kendisi kadar önemli bir yere sahip. Birlikte film müzikleriyle dünya turuna çıkmaya ne dersiniz?

Harry Potter: Hedwigs’s Theme

Kitapları ve filmleriyle çocukluk dünyamızı esir alan seri: Harry Potter.

8 filmlik macerada büyücülük dünyasının gizemli sayfalarına ışınlanıyoruz. Tüm sahnelerini ezberlediğimiz serinin müzikleri ise en az yapımı kadar popüler. Filmin giriş müziği olarak bilinen Hedwig’s Theme’i nerede duysak Harry Potter’ın büyülü dünyasına bir kapı aralanıyor adeta. John Williams tarafından 2001 yılında bestelenen parça, müziğin evrenselliğinin de bir kanıtı.

BBC's Proms Hedwig's Theme from Harry Potter

Godfather: Speak Softly, Love

Bir klasikle devam ediyoruz: Godfather.

1970’li yıllara damgasını vuran film serisi bugün hala dünyanın en sevdiği yapımlar arasında yer alıyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri ise filmi bugüne taşıyan müzikleri. İtalyan besteci Nino Rota tarafından bestelenen Speak Softly, Love isimli parça 1972’de Paramount Records tarafından yayımlandı. Şarkının global etkisi öyle büyük ki filmi izlemeyenler bile ilk melodiden itibaren Godfather’a ait bir tını olduğunu biliyor.

Andy Williams' Speak Softly, Love (from 'The Godfather')

Titanic: My Heart Will Go On

Dünyanın bir milli marşı olsaydı belki de bu My Heart Will Go On olurdu. Celine Dion’a ait olan parça ilk kez 1997 yılında yayımlandı. Titanic filminin ana müziği olarak kullanılan şarkı, tıpkı film gibi kısa sürede parlayarak tüm dünyayı etkisi altına aldı. Bir konuda hem fikiriz. Jack ve Rose’un hikayesi My Heart Will Go On olmadan eksik kalırdı. Near, far, wherever you are…

Titanic • My Heart Will Go On • Celine Dion

Testere: Hello Zep

Dünyanın en çok izlediği korku filmleri arasında yer alan Testere (Saw), ikonik film müziğiyle gündemde kalmaya devam ediyor.

Özellikle sosyal medya editleri ile hayatımızdaki yerini korumaya devam eden Testere, müzikal başarısını da kanıtlamış diyebiliriz. En azından korkarken kaliteli müzik dinlemiş oluyoruz değil mi?

Saw Theme Song- Hello Zepp

Karayip Korsanları: He’s a Pirate Suite

İlk girişi duyduğunuz anda nereden geldiğini anlayabilirsiniz. Evet, Karayip Korsanları’nın ana müziği.

Jack Sparrow’un kovalamacalarını akıllara getiren eşsiz beste Hans Zimmer imzası taşıyor. Ünlü besteciye ait olan film müziği sahip olduğu etkiyle bugün hala kullanılmaya devam ediyor. Parçanın sergilendiği orkestra performansları bile milyonlarca izlenme elde ederek serinin tartışmasız başarısını kanıtlıyor.

Pirates of the Caribbean - He's a Pirate (Extended)

Hızlı ve Öfkeli 7: See You Again

Charlie Puth ve Wiz Khalifa işbirliği olan See You Again isimli parça, Hızlı ve Öfkeli hayranları arasında ayrı bir yere sahip.

Başrol oyuncularından Paul Walker’ın ani ölümüyle sarsılan film dünyası, başarılı oyuncuya See You Again isimli parça ile veda etti. Şarkının güncel Youtube görüntülenme sayısı ise 5,8 milyar.

Wiz Khalifa - See You Again ft. Charlie Puth [Official Video] Furious 7 Soundtrack

Aslan Kral: Circle of Life

Animasyon filmlerinin etkisi de oldukça büyük. Aslan Kral (Lion King) animasyon filminin ana müziği olan Circle of Life, Lebo M. ve Carmen Twillie’nin imzasını taşıyor.

1994 yılında yayımlanan parça Oscar ve Grammy ödül törenlerinde çeşitli adaylıklar da aldı. Grammy Vokalist Eşliğinde En İyi Enstrümantal Aranjman Ödülü’nün ise sahibi oldu. Akıllarda ise Simba’nın göğe yükseldiği ikonik sahne kaldı.

Carmen Twillie, Lebo M. - Circle Of Life (Official Video from "The Lion King")