Güncel

Arcade Fire Kaş Yaparken Göz Mü Çıkardı?

Arcade Fire “We Exist” klibiyle yaptıkları müziğin ne kadar güzel olduğunu bir kere daha hatırlattı. Ancak klip beklenmedik bazı tepkiler aldı. Klipte Andrew Garfield’ın canlandırdığı, kadın kıyafetleriyle eğlenmeye giden ve saldırıya uğrayan genç bir adamı takip ediyoruz.  Ülkemizde trans bireylerle ilgili henüz “You Don’t Exist” aşamasında olduğumuzdan bizde “marjinal” yapısıyla dikkat çekecek klip Amerika’da farklı bir tartışma yarattı.

Arcade Fire - We Exist (Official Music Video)

İzleyicilerden bazıları, bu rolü Spider-Man ile herkesin tanıdığı Andrew Garfield gibi popüler bir oyuncu yerine trans bir oyuncunun canlandırmasının çok daha doğru olduğunu, bu seçimin samimi olmadığı yorumlarında bulundu.

Hatırlarsınız bu sene Dallas Buyers Club filminde canlandırdığı trans kadın  karakteriyle “En İyi Yardımcı Oyuncu” ödülünü alan Jared Leto da benzer tepkilere maruz kalmıştı.

Siz ne diyorsunuz? Dikkat çekilmesi gereken nokta LGBTİ bireylere yapılan ayrımcılık ise o kesimi temsil eden rolü LGBTİ oyunculara vermemek de bir çeşit ayrımcılık mıdır?