MÜZİK

2015’in En Şaşırtıcı Müzik Olayları

Malum geçtiğimiz yıl başımızı döndürecek mutluluklar yaşamadık. Müzik ve etkinlikler açısından da verimli bir yıl olduğu söylenemez. Yine de yüzümüzü güldüren birkaç şaşırtıcı haber almadık değil. O zaman geleneksel yıl listelerine “müzik dünyasında geçtiğimiz yıl yaşanan şaşırtıcı olaylar” ile başlayalım.

Arabesk yeniden doğdu! Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu, Selami Şahin alışık olmadığımız mekanlarda konserler vermeye başladı.

Hello ile yine herkesi ağlatan Adele, şarkının melodisinin Ahmet Kaya’nın Acılara Tutunmak şarkısına benzetildi. En sonunda da Adele Türk çıktı!

adel

Kaan Tangöze solo albüm yaptı ama Duman dağılmadı! Kendisi bu yıl başka başka şeyler de yaptı ama biz en çok albüme şaşırdık :)

Pazar Taylor Swift blogunda Apple iTunes’a kafa tuttu. 3 aylık döneme sürecinde kullanıcılarına ücretsiz müzik dinleme imkanı sunarken bu süre içinde müzisyenlere ödeme yapmamasını eleştirdi. iTunes geri adım attı.

“Koray Avcı sevenleriyle buluştu” cümlesini çok sık kurduk. Çünkü bu sene Koray Avcı’nın şanslı yılıydı. Seveni, seyircisi bol oldu, adeta yıldızı parladı.

Spice Girls, Victoria Beckham dışındaki kadroyla 2016’da yeniden bir turneye çıkacaklarını duyurdu.

spice

Konser tarihini sık sık erteleyerek takipçilerimizin komik yorumlarına mazur kalan Skrillex sonunda Türkiye’de konser verdi! Hayranların tepkilerine bakılırsa “beklediğimize değdi”.

skrillex

Kanye West “ben Amerika’nın başkanı olacağım” diye bir mikrofon cambazlığı yaptı. Meğer şakanın devamını Donald Trump getirecekmiş :)

Meğerse biz operaya bayılıyormuşuz. En İyi Bilet anketinde kullanıcılarımıza 2015’te en beğenerek izledikleri etkinliği sorduk, Phantom Of The Opera ikinci oldu. Bakalım bu sene ne operalar sahnelenecek.

opera

Finlandiya’da çıkan yeni bir yasaya göre izleyiciler beğenmedikleri konserin biletini konser sonrasında iade edip paralarını geri alabiliyorlar. Subjektif bakış açılarından ziyade beklentiyi karşılamayan konserler dikkate alınacak. Yasa ilk kez Helsinki’deki Chuck Berry konserinde uygulandı.