Sanat

Hogwarts’tan Sonra En Eğlenceli Akademi!

MSA’da katıldığımız “Unsuz” eğitimi sayesinde, bu mekanı “Akademi” yapan nedir anladık!

Mutfağa 1 -0 Önde Giriyorsunuz!

MSA’nın istasyon olarak tabir ettiği yemek yapılan alanlar çok konforlu. Her yer tertemiz, yemekleri yaparken ihtiyacınız olan her şey elinizin altında. Eğitimin başında dağıtılan tariflere ilk baktığımızda “bunların hepsini nasıl yapacağız” telaşına düşsek de kısa sürede işlerin normal mutfak düzeninden ne kadar farklı olduğunu anladık. Etraf her dağıldığında size yardımcı olan bir ekip var arkanızda! Size kalan tek şey can kulağıyla şefi dinlemek.

 

3

Dersi Derste Dinleyelim

Şef şapkası ve önlüğünü  giyince insana bir hava gelmiyor değil. Ama bu havaya kapılıp da malzemelerin sırasını kaçırmamak gerek. Biz bir ara mutfak robotu ve karıştırma kabı arasında kaybolup yanlış malzemeleri biraraya getirdik ama bu utancımızı deneyimli ekibin tavsiyeleriyle örttük. Bizim de cupcakelerimiz gayet güzel oldu nihayetinde ?

4

1

Bilgi Paylaştıkça Pişer!

Özge Şef, tarifleri anlatırken her şeyi nedeni nasılıyla açıklıyor. Örneğin “Unsuz” eğitimindeki bütün tariflerde yumurta ve şekeri uzun uzun çırparak elde edilen kıvamın neden bu kadar önemli olduğunu ayrıntısıyla öğreniyorsunuz. Rokfor yoksa tulum da olur, brokoli yerine mantar da yakışır diyerek elinizdeki tarifleri geliştirerek menüyü üçe-beşe katlıyor! Şefler her zaman tam tarifi vermez, püf noktasını saklar önyargılarımız Özge şefle tanışınca buharlaştı. Kendisiyle sohbetimizde “ Neden kendime saklayayım ki bilgiyi, bilgi saklandıkça körelir. Anlattıkça ben de yeniden öğreniyorum” dedi. Bu hocanın dersi alınmaz mı ?

2

Bunu Ben Yaptım Canım

Muzlu crumble flan, kinoalı kiş, cupcake derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Fırından çıkan lezzetlerin tadına içecekler eşliğinde bakıp, eleştirilerimizi yaptık. Üstelik yaptığımız küçük bir pastane vitrinini dolduracak tatlıları paketleyip evinize götürdük. Yani aslına bu tek günlük eğitim sayesinde;

  • Bilmediğimiz püf noktaları öğrendik.
  • Fiyat – performans kalitesine baktığımızda, neredeyse dışarıdan satın alacağımız fiyata, kendi tatlılarımızı yapıp sevdiklerimizi sevindirdik.
  • Her sınıfında ayrı bir eğitimin verildiği, yaşayan, ciddi ciddi yemek yapan şeflerin dünyasına bir günlük bir tura çıkmış olduk.

Kendinize uygun ilk MSA eğitimini seçin, sonrasında zaten devam etmek isteceksiniz.

5