MÜZİK

Neil Young Konserini Kaçırmamanız İçin 5 Sebep

  • Müzik hayatına 1968 yılından beri  solo olarak devam eden  Neil Young’ın Harvest albümü müzik tarihinin en başarılı albümlerinden biri kabul ediliyor.

 

  • Soundu ile 90’larda ortaya çıkan grunge akımını oldukça etkilemiş bir müzisyen. Belki Neil Young olmasaydı Nirvana’yı hiç dinleyemeyecektik. Hatta Kurt Cobain’in intihar notunda yazan “It’s better to burn out than to fade away” dizesi Hey Hey, My My (Into The Black) şarkısında geçiyor. Tabi bu durum Neil Young’i çok üzmüş, hatta biyografisinde Cobain’i arayıp “bu kadar depresif olma, sadece içinden geldiğinde müzik yap” gibi tavsiyelerde bulunmuş ama hazin sonu değiştirememiş.

Kurt-Cobain-VI

  • Pearl Jam  hayranları mutlaka Neil Young’ı izlemeli. Grubun büyük saygı duyduğu, birlikte Mirror Ball albümüne imza attıkları Neil Young konserinde Eddie Vedder’la bile karşılaşabilirsiniz.

 

  • Kendi müzik player’ını icat eden kaç müzisyen var? Neil Young dijital müzik dosyalarında daha kaliteli sesi hedefleyen Pono music cihazı için Kickstarter’dan bir proje başlattı. Bunun yanında kulaklık tasarımlarına adını veren müzisyenler çok ezik kaldı değil mi :)

pono