MÜZİK

Bu !f’in arkasında kimler var? Fotoğraflar ve röportajlarla belgeledik!

!f heyecanı başladı! Hepimiz !f civcivleri gibi çoğalarak büyüyen, uzun film listeleri yapıyor, sinema dergilerinden, bloglardan tavsiyeler okuyoruz. Ben bu listelere bir yenisini daha eklemek yerine, !f ekibiyle “mutfakta neler oluyor” röportajı yaptım. !f’in fiziksel olarak da “bağımsız” ofisini gezdim ve sinemaseverleri rüya yönetmenleri ile buluşturan bu ekibi fotoğrafladım. !f turuna çıkmadan “peki film tavsiyesi yok mu?” diyenleri şuraya alarak, devam edelim.

!f ekibi pek gençmiş!

!f ekibi pek gençmiş!

Festival Programlama Koordinatörü Mustafa Uzuner bize festivale hazırlanma sürecinden söz etti.  

!f festival hazırlığı nasıl, ne zaman başlar? Nereden başlarsınız genel yapıyı kurmaya, süreçten biraz bahseder misiniz?

Festivalin program hazırlığı aslında hiç bitmiyor. Herkes bu seneki programımızı gördüğünde benim için bir sonraki senenin programı çoktan başlamış oluyor aslında. Berlin, Rotterdam, Sundance’de öne çıkan filmleri yavaş yavaş izlemeye çalışıyorum. Okuduğum film eleştirilerinden notlar almaya başlıyorum. Yaz boyu ağustos böceği gibi o senenin öne çıkan filmlerini izleyip, belli festivalleri ziyaret ettikten sonra genel yapımız Eylül ayında Toronto’ya giderken oluşmaya başlıyor.

Programı hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

İlk önce izlediğimiz filmleri çok sevmek o ilk heyecanı koruyabilmek çok önemli diye düşünüyorum. Böyle başladığınızda hala sizi şaşırtan filmlerin varlığı ve seyirciyle kurulan güven bağı çok önemli oluyor.

!f’in uluslararası arenada bilinirliği var mıdır?

!f yavaş yavaş kendi hayranlarını oluşturmuş bir festival. Büyük festivallerle karşılaştırınca çok ufak gibi ama kulaktan kulağa inanılmaz bir bilinirliği var. Mesela geçen yaz Locarno’da bir brunch partisine katılmıştım. Rusya’da çok küçük bir müzik festivalini düzenleyen iki kişiyle tanıştığımda bana ‘sizin festivalinizin büyük hayranıyız, her sene neler programladığınızı takip ediyoruz’ demişlerdi.

!f Blog’ta gelen konuklarla ilgili sizin de heyecanınıza tanık oluyoruz. Bu yıl da Michael Gondry’i konuk ediyorsunuz. Nasıl karar veriyorsunuz bu konuklara?

Konuklar çoğunlukla o seneki program yapısıyla bağlantılı oluyor. Serra’nın hep söylediği bir şey vardır ve bence !f’in konuk çağırma mantığını özetleyebilir. !f’in ilk günlerinden beri sanırım en önemli özelliklerinden birisi sadece bir konuğu davet etmek değil; onu ağırlamak, onunla filmi veya yaptığı şey aracılığıyla arkadaş olma düşüncesi vardır. Bu yüzden eski konuklarımızla daha sonradan bir yerlerde karşılaştığımızda konuşuruz, mutlaka kahve içeriz, yeni filmlerini/projelerini merak ederiz.

Her gün geçtiğiniz köprünün altında !f ofisi olduğunu biliyor muydunuz?

Her gün geçtiğiniz köprünün altında !f ofisi olduğunu biliyor muydunuz?

Festival yönetmeni Serra Ciliv bize festivalin yapısından biraz bahsetti.  

!f’i diğer film festivallerinden ayıran nedir sizce?

Biraz daha gençtir, biraz daha tatlı-zıpırdır belki?

Bu seneki tanıtım filminizin mesajı oldukça net. Bu cesur duruşu sergilerken sanki festivalin “bağımsız” yönüne vurgu yapmışsınız. Nasıl karar verdiğiniz bu senaryoya?

Bu yıl festival için çalışmaya başladığımız dönem, çok kırılgan hissettiğimiz, umut hissetmeye çok ihtiyacımız olan bir zamandı. Reklam filmimiz için verdiğimiz brief bununla ilgiliydi.

Bu sene festivalin 13. yılı. Geriye dönüp baktığınızda “işte bu festivali bu yüzden yapıyoruz” dediğiniz bir anınız var mı?

!f kare., aşk ve başka bi’ dünya ve filmlerden çıkan insanların yüzleri…

Baret her yerde lazım tabi!

Baret her yerde lazım tabi!

 !f ² : İstanbul'dan Canlı ve Etkinlikler Koordinatörü Candan Dağ ve ...

!f ² : İstanbul’dan Canlı ve Etkinlikler Koordinatörü Candan Dağ ve Etkinlikler Asistanı Gülce Türek

 

Bu da !f müzik civcivi galiba :)

Bu da !f müzik civcivi galiba :)

Herkesin sorduğu o soru! Evet bitti :(

Herkesin sorduğu o soru! Evet bitti :(