YAŞAM

Yaşlar küçük, yetenekler büyük!

Büyük yeteneklerin niye hep yetişkinlerde ya da gençlerde olduğunu düşünürüz ki? Bu şartlanmamızın sebebi, çocuklara imkan tanımamamız olabilir mi? Dünyada bizi hayrete düşürecek o kadar yetenekli çocuklar var ki onları gördükçe şunu anlıyor insan; fırsat verildiğinde her çocuk bir dahiye dönüşebilir.

Tıpkı 2 yaşında resim yapmaya başlayan Advait Kolarkar gibi!

Resimleri on binlerce dolara satılan bu minik ressam, kendi sergilerini açmaya çoktan başladı. Hatta tüm resimlerini almak isteyen hayranları bile var.

Two Year old Artist Advait Kolarkar brushed his first solo exhibition

Bir de dahiyane şiirler yazan bu minik şairle tanışın.

İsrailli yönetmen Nadav Lapid’in gerçek hayatını beyaz perdeye taşıyan filmin odak noktası, ana okulunda kendi şiirlerini mırıldanmaya başlayan bir çocuk. Bu filmi izlerken hikayenin gerçek olduğunu unutmamak gerek. Kim bilir böyle keşfedilmeyi bekleyen kaç yetenekli çocuk daha var dünyada?

THE KINDERGARTEN TEACHER Official Trailer (2018) Maggie Gyllenhaal Netflix Movie HD

İlham veren başka bir yetenek: Chef Flynn

Hikayesiyle herkese ilham veren bu yetenekli şefimiz ise, çıtayı bir tık yükseltiyor ve yaşam alanını mutfağa çevirerek kendi hikayesini baştan yaratıyor.

Chef Flynn – Official Trailer

Tüm dünyayı kasıp kavuran çocuk youtuber’lardan bahsetmeyeceğiz ama bu minik şefle mutlaka tanışmalısınız.

Çocukların hayal dünyaları ve yetenekleri aslında o kadar geniş ki; onları sınırlandırmazsak ve imkan verirsek dünyayı daha iyi bir yere çevirecekleri kesin. “Çocuktur, yapamaz.” klişesinden ne zaman vazgeçersek işte o zaman dünya daha yaşanabilir olacak. Yemek ve mutfak sanatları konusunda yetenek fabrikası olarak konumlanan MSA, bu yaz çocuklara odaklanıyor ve onlar için harika eğitim fırsatları sunuyor.

Çocuklar için:

5-9 yaş ve 9-14 yaş çocuklar için açılan eğitimleri buradan inceleyebilirsiniz.

Gençler için:

14 – 17 yaş arasındaki gençler için ise “Yerim senin cesaretini” temasıyla hazırlanmış eğitimler var. Eğitimlerin detaylarını buradan görebilirsiniz.