YAŞAM

Filmlerle Hayatın Anlamını Arıyoruz

Kendinize doğru bir yolculuğa çıkmaya hazırsanız oynat tuşuna basıyoruz.

Bu kez farkındalık yaratan ve izleyenlerin ufkunu açan filmlerle hayatın anlamını arıyoruz.

“Ben kimim? Amacım ne?” Manevi yaşamdan uzaklaşmak ve derin bir nefes alarak kendinize dönmek isterseniz bu filmleri mutlaka listenize ekleyin.

Hayata bakış açınızı değiştirecek film önerileri karşınızda!

Into the Wild

‘’I now walk into the wild.’’

8,1 Imdb puanına sahip olan Into the Wild, 2007 yapımı bir macera-dram filmi.

Üniversiteden yeni mezun olmuş Christopher McCandless isimli bir gencin hayatına odaklanan film bir vazgeçiş hikayesi gibi gözükse de aslında bir zaferin hikayesi. Ailesiyle yaşadığı sorunları arkasında bırakarak Alaska’nın vahşi doğasına doğru yola çıkan Christopher, serüven boyunca birçok karakterle tanışıyor. Jon Krakauer’ın aynı adlı romanından uyarlanan film insanın asıl ihtiyacı olan şeyi gözler önüne seriyor: Kendisi.

Secret: Dare to Dream

Türkçe Sır: Hayal Etmekten Korkma adıyla yayımlanan film, 2020 yapımı bir Amerikan drama filmi.

Rhonda Byrne’ın romanından uyarlanan hikayede maddi zorluklar çeken Miranda Wells’in yaşamına değiniliyor. Çalıştığı yerin sahibi Tucker’la sürdürdüğü ilişkiyi Bray Johnson’ın hikayeye dahil olmasıyla sorgulamaya başlayan Miranda kendisini çok farklı bir konumda bulacaktır. Yanlış anlaşılmalar, ortaya çıkan keşif evrakı, trafik kazası ve bir dizi gizem. Güvenmek ve hayal etmek arasında sürüp giden hikayede siz de Miranda karakterinde kendinizden bir parça bulacaksınız.

Soul

2020 yapımı animasyon filmi Soul, Pixar Animation Studios tarafından üretildi.

8 Imdb puanıyla kategorisinin zirvesine yerleşen yapım oldukça dokunaklı bir hikayeye sahip. Caz sanatçısı olmak için tüm ömrünü çabalamakla geçiren müzik öğretmeni Joe Gardner attığı yanlış bir adımla tüm hayallerini kaybeder. New York sokaklarından çözemediği gizemli bir dünyaya ışınlanan Gardner, dünyaya geri dönmek için tüm yolları dener. Bir kanalizasyon çukuruyla müziğinin sesini yitiren Joe hikaye boyunca birçok yeni dost edinir ve farklı maceralara yelken açar.

Life of Pi

Türkçeye Pi’nin Yaşamı olarak çevrilen film, 2012 yapım bir Amerikan dram-macera filmi.

Yann Martel’in romanından uyarlanan hikayenin merkezinde ülkesinden ayrılmak zorunda kalan Pi yer alıyor. Birlikte gemi yolculuğu yapan ve yanlarına hayvanat bahçesindeki hayvanlarını da alan Pi ve ailesi büyük bir fırtınaya yakalanıyor. Bindikleri geminin batmasıyla ise geriye mürettebattan çok az kişi kalıyor: Zebra, sırtlan, orangutan, Bengal kaplanı ve Pi. 227 gün boyunca yaşam mücadelesi veren Pi, besin zincirinden galip gelerek hayatta kalabilecek mi?

I Origins

2014 yapımı bilim kurgu filmi I Origins, 7,4 Imdb puanına sahip.

Gözün evrimine dair araştırmalar yapan Ian Gray, Karen ve Kenny’i merkeze alan hikaye önemli bir araştırmayla şekilleniyor. İnsanlığın kaderini belirleyecek olan bu araştırma laboratuvarda da birtakım gizemleri ortaya çıkaracaktır. İnanılmaz keşif sadece moleküler biyolog ve laboratuvar yardımcılarının hayatını değil tüm insanlığın hayatını değiştirebilir. Reenkarnasyona inanır mısınız?