YAŞAM

Dünya Kanser Günü Farkındalık Projesi

Ticketmaster, 2019 yılının başında kurumsal yardım çalışmalarını tek bir çatı altında toplamak; tek bir konuya odaklanarak sağlayabileceği en etkili ve büyük çaplı yardımı sağlamak amacıyla faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde eş zamanlı bir yardımlaşma girişimi başlatmıştı.

Geçtiğimiz yıl Ticketmaster, birçoğumuzu doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen kanser hakkında farkındalık yaratmak ve bu tedavisinin bulunması için gerekli olan tıbbi araştırmalara fon yaratmak amacıyla kendilerini araştırma yoluyla hayat kurtarmaya adamış, dünyanın önde gelen kanser araştırma kuruluşlarından Cancer Research UK ile bir ortaklık kurdu. Bu ortaklık sayesinde, Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda’da bulunan 22 ülkedeki Ticketmaster ekipleri de kendi ülkelerindeki kanser araştırma kuruluşlarıyla işbirliğine girdi.

Dünya Kanser Günü’nde hayata geçirilen projenin ilk etabında kermesler, eğlenceli koşular, oyun geceleri gibi bağış toplama amaçlı etkinlikler düzenlendi. Ticketmaster ayrıca, dünyanın dört bir yanındaki sanatseverlerin de bu projeye katkı sağlayabilmesi adına web sitesi üzerinden bilet satın alırken bağış yapma seçeneği ekledi. Toplamda 155.000 GBP toplandı. Toplanan bu para, hayat kurtaran araştırmaları finanse etme amacıyla doğrudan kanser araştırma kurumlarına gönderildi.

Biletix dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki Ticketmaster ekiplerinin kendilerini bu önemli amacı duyurmaya ve araştırmalara maddi destekte bulunmasına adamış olması sayesinde, projeye ara verilmeden bu yıl da devam ediliyor.

Biletix – Ticketmaster Türkiye olarak biz de 2019 yılının başında Türkiye’nin önde gelen kanser araştırma kurumlarından Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği ile birlikte çalışmaya başlamıştık.

Bu projenin ilk adımı olarak biletix.com’da bilet alımı sırasında sepete eklenebilen bu güne özel tasarımlı hediye paketlerini satışa sunarak sanatseverleri hepimizi ilgilendiren bu konuya destek vermeye teşvik ettik. Bu projeyi 2019’un Şubat ve Mart ayında gerçekleştirmiştik.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise bu güne özel ayrılan bütçeyi Biletix’in tüm kadın çalışanları adına Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği’ne bağışladık. Tüm bunlara ek olarak çalışanlarımızın konu hakkındaki farkındalığını artırmak ve onları daha sağlıklı bir yaşam sürmeye teşvik etmek amacıyla iş yerinde sağlıklı beslenme konulu atölyeler düzenledik.

Biletix olarak tüm çalışanlarımızın ve sanatseverlerin bu konudaki farkındalığını artırmak ve bir fark yaratmak adına çalışmalarımıza 2020 yılı boyunca devam edeceğiz. 

Siz de 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nden itibaren iki ay boyunca satışta olacak, özel tasarlanmış hediye paketlerini sepetinize ekleyerek kampanyaya destek olabilirsiniz.