Spor

Grand Slam Tenis Turnuvası Avustralya Açık 2023, 16 Ocak’ta Başlıyor!

Tenis sevenler için müjdeli haber: Avustralya Açık 2023 ile ilgili tüm detaylar burada!

Her yıl Ocak ayında Avustralya Melbourne Park’ta düzenlenen Avustralya Açık tenis turnuvası için geri sayım başladı. 16 – 29 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek Avustralya Açık 2023’ün biletleri ve turnuva hakkındaki tüm detaylar aşağıda sizlerle.

Avustralya Açık Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünyanın en çok takip edilen turnuvalarından biri olan Avustralya Açık’ın ilk müsabakası 1905 yılında gerçekleşti. Avustralya Açık, Amerika Açık’tan sonra en fazla katılımın sağlandığı ikinci tenis turnuvası olma unvanına da sahip. İlk adı Avustralya Açık Tenis Şampiyonası olan turnuva, 1927’de Australian Championships ismini aldı. Dünya savaşlarının etkin olduğu yıllarda ertelenen müsabakalar, açık dönemine 1969 yılında geçti.

Yıllarca butik bir kulüpte gerçekleştirilen müsabakalar, 1988 yılında Melbourne Parkı’nın açılmasıyla yer değiştirdi. Uzun bir süre çim zeminde gerçekleşen karşılaşmalar, mekan değişikliğinin ardından ‘’rebound ace” adı verilen sert zemine taşındı. Sporcuların ağır sakatlıklar yaşamasına neden olan bu zemin, 2008 yılında ‘’plexicushion’’ adı verilen yapay sert zemin ile değiştirildi.

Binlerce İnsan Avustralya Açık İçin Gün Sayıyor.

Grand Slam turnuvaları arasında yer alan Avustralya Açık, seyircili müsabakalarıyla binlerce insanı kortlara çekti. Özellikle 2000’li yıllardan sonra gözlemlenen artış, Avustralya Açık’ı dünyanın en çok izlenen 2. tenis turnuvası yaptı. 2010 yılında 650 binden fazla seyirci ağırlayan Avustralya Açık, seyircili tenis karşılaşmalarında bir rekora imza atmış oldu.

Turnuvanın erkek teklilerde en başarılı ismi, 2008 yılından bu yana 7 galibiyet kazanan Novak Djokovic. Kadın teklilerde ise 11 galibiyetle, kırılması güç bir rekora imza atan Avustralyalı tenisçi Margaret Smith Court yer alıyor. Çiftler kategorisinin yıldız isimleri erkeklerde 10 galibiyetle Adrian Quist, kadınlarda ise 12 galibiyetle Thelma Coyne Long.

Avustralya Açık 2023 İçin Nasıl Bilet Alınır?

Avustralya Açık 2023’ün biletlerine Ticketmaster Avustralya üzerinden ulaşabilirsiniz.

Satın alınan biletler 15 Kasım Salı tarihinde otomatik olarak Ticketmaster hesabınıza aktarılacak. Ayrıca biletleriniz indirilmeye hazır olduğunda Ticketmaster tarafından bilgilendirileceksiniz. Engelli erişimli biletler içinse Avustralya iş saatleri içerisinde 1300 446 925 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Avustralya Açık 2023 Biletleri Ne Zaman Satışa Çıkıyor?

Avustralya Açık 2023 Kadınlar Finali 28 Ocak Cumartesi, Erkekler Finali ise 29 Ocak Pazar günü gerçekleşecek. Peki, biletler ne zaman satışa çıkıyor? Avustralya Açık 2023’ün ön satışları Türkiye saatiyle, 28 Eylül Çarşamba 16:00 – 11 Ekim Salı 03:59 tarihleri arasında gerçekleşti. Genel satış biletleriyse Türkiye saatiyle 12 Ekim Çarşamba 04:00’te halka açıldı. Biletler tükenmeden almayı unutmayın!

Avustralya Açık 2023 Tenis Turnuvası’nda koltuklar ve oturma düzeni

Margaret Court Arena, Rod Laver Arena, Ground Pass ve John Cain Arena’da gerçekleşecek her bir oturum için müşteri başına 9 bilet alma imkanı bulunuyor. Erkekler Finali ve Kadınlar Finali içinse bu sayı 6 adet olarak belirlenmiş. Satın alma sırasında gerçekleşebilecek yoğunluktan dolayı sistem açılmadan 10 dakika önce Ticketmaster hesabınıza giriş yapmalı ve ‘’Ön Bekleme Odası’’nda sıraya girmelisiniz. Unutmayın, ”Ticketmaster Akıllı Sıra’’ koltuk numaranızı belirlemez, sadece seçim yapabilmeniz için sizi sırada tutar. Bu sebeple sıraya girdikten sonra sayfayı kesinlikle yenilemeyin.

Sisteme giriş yaptıktan sonra ‘’İnteraktif Koltuk Haritası’’ ile karşılaşacaksınız. Haritanın üzerine tıklayarak koltukları yakınlaştırabilir ve boş alanlara bakabilirsiniz. Seçtiğiniz koltuğun bakış açısını görebilmek içinse yakınlaştırarak bir ön izleme edinebilirsiniz. Yoğunluğun fazla olduğu dakikalarda interaktif koltuk haritasının sistem tarafından otomatik olarak devre dışı bırakılabileceğini unutmayın.