Spor

Avrupa Şampiyonu Filenin Sultanları ve Unutulmaz Anlar

Türkiye’yi başarıyla temsil etmeye devam eden Filenin Sultanları, Avrupa şampiyonu!

Herkes gözünü 2024’te gerçekleşecek olan Olimpiyatlara çevirmişken Filenin Sultanları’nı daha yakından tanıyalım! Kadroda yer alan tüm oyuncular, takımın yükselişi ve muhteşem Avrupa şampiyonluğu… Servisi kullanmaya hazırsanız başlıyoruz.

Filenin Sultanları 101

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yönetilen Türkiye kadın millî voleybol takımı ya da hepimizin bildiği adıyla Filenin Sultanları, 2003 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nı ikinci olarak tamamlamasının ardından bu ismi aldı. Karşılaşmayı Türkiye’ye aktaran spor spikeri tarafından ilk kez kullanılan Filenin Sultanları ismi öylesine benimsendi ki 20 yılın ardından hâlâ takımı temsil etmeye devam ediyor!

10 Kasım 2003: "Hiçbir zaman unutulmayacak molanın hikayesi"

2011’den itibaren Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda yükselen bir ivme yakalamayı başaran Sultanlar, Türkiye’ye birçok gümüş ve bronz madalya hediye etti. 2023 yılı ise millî takım için adeta bir dönüm noktası oldu. Art arda Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğu elde eden Filenin Sultanları, Türkiye’nin takım sporlarında elde ettiği en büyük başarıya da imza attı. Türkiye kadın millî voleybol takımı, 16 Temmuz 2023’ten itibaren FIVB dünya sıralamasında 1. sırada yer alıyor!

Filenin Sultanları’nın Güncel Kadrosu

Ülkelerine art arda altın madalyalarıyla dönen başarılı sporcular, Türkiye gündeminden bir an olsun düşmedi. Durum böyle olunca tüm ülke millî yıldızları araştırmaya başladı. Türkiye kadın millî voleybol takımı güncel kadrosunda toplamda 30 oyuncu bulunuyor.

Pasör pozisyonunda Cansu Özbay, Elif Şahin, Buse Ünal, Sıla Çalışkan ve Dilay Özdemir; pasör çaprazı pozisyonunda Ebrar Karakurt, Melissa Vargas, Defne Başyolcu ve Tutku Burcu Yüzgenç yer alıyor. Smaçör pozisyonunda Hande Baladın, İlkin Aydın, Meliha İsmailoğlu, Tuğba Şenoğlu, Saliha Şahin, Yaprak Erkek ve Neriman Özsoy; orta oyuncu pozisyonunda ise Eda Erdem, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı, Ayçin Akyol, Kübra Akman, Yasemin Güveli ve Zeynep Sude Demirel yer alıyor. Takımın liberoları ise Gizem Örge, Simge Aköz, Ayça Aykaç, Eylül Akarçeşme ve Melis Yılmaz.

Daniele Santarelli antrenörlüğünde yükselmeye adım adım devam eden millî takımın bir sonraki hedefi ise 2024 Olimpiyatları!

Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonası’ndan Unutulmaz Anlar

Sırbistan’ı 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonu ünvanını almayı başaran Filenin Sultanları, karşılaşmada üstün bir performans gösterdi. Geceye damgasını vuran ralliler, Ebrar Karakurt’un ve Melissa Vargas’ın nefesleri kesen sayıları… Hücumda da savunmada da tüm potansiyelini kullanarak maçı çevirmeyi ve turnuvadan galibiyetle ayrılmayı başaran Sultanlar, yıllarca konuşulacak ikonik anlara imza attı.

EN İYİ ANLAR | Türkiye 🆚 Sırbistan | Avrupa Şampiyonluk Maçı | TRT Spor Yıldız X MediaMarkt

Zehra Güneş’ten gelen blok sayıları, kaptan Eda Erdem’in tek ayak hücumları, Gizem Örge’nin çıkardığı toplar, Hande Baladın’ın manşetleri…

Kısacası tüm takım ve Türkiye, final maçı boyunca sahayı terk etmedi. Büyük mücadelenin sonunda kupayı kaldıran Filenin Sultanları, ülkelerine altın madalyayla döndü.

Sporun ve Türk kadının gücünü tüm dünyaya kanıtlamayı başaran millî takım, ikonik şarkıları hâline gelen Eypio’nun Naim parçasıyla ülkelerine mesaj göndermeyi de ihmal etmedi.

‘’Bıraktım geldim evimi geride

Adımı aldılar, kan karıştı terime

Demişti anam bana “Buz da olsan erime”

Kaldırdım dünyayı dertlerimin yerine’’

Başarıları için Filenin Sultanları’nı tebrik ediyor ve gelecek maçlarda başarılar diliyoruz, onlar bir numara! 🙌😍