Sanat

Türkiye’nin Komedi Duayeni Tolga Çevik ‘Tolgshow’ ile Turnede!

Oyuncu ve komedyen kimlikleriyle tanıdığımız Tolga Çevik, Tolgshow ile Türkiye turnesine çıkıyor!

Komedi Dükkanı, Müdür Ne’aptın? ve Arkadaşım Hoşgeldin gibi projelerle ekranlara gelen Tolga Çevik, son gösterisi Tolgshow ile yeniden sahnelere dönüyor. Türkiye’nin en saygın oyuncuları arasında yer alan Çevik’in son projesi seyirciler tarafından büyük bir merakla karşılanırken turneye dair merak da giderek artıyor.

O hâlde gelin, detaylara daha yakından bakalım. Ama önce Tolga Çevik kimdir?

Oyuncu, Komedyen, Tiyatro Sanatçısı, Sunucu: Tolga Çevik kimdir?

Henüz lise yıllarındayken tiyatroya olan ilgisini fark eden Tolga Çevik, liseler arası düzenlenen yarışmalarda en iyi oyuncu ödüllerini toplamaya başladı. Lisenin ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı sınavlarına giren fakat başarısız olan Çevik, hemen pes etmedi.

Yeditepe Oyuncuları isimli bir tiyatro topluluğuna katılan sanatçı, eğitimine  Central Missouri State Üniversitesi’nde devam etti ve 1996’da Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk bölümünden mezun oldu. Bu süreçte dünya ünlü aktör Robin Williams’tan dersler aldı.

Eğitimi Amerika’da tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönen Tolga Çevik, Hadi Çaman Tiyatrosu ile profesyonel oyunculuk kariyerine de başlamış oldu. BKM oyuncuları arasına giren başarılı aktör, bu süreçte BKM yapımlarında da rol almaya başladı. Vizontele, Organize İşler, Bana Bir Şeyhler Oluyor, Sen Kimsin?, Patron Mutlu Son İstiyor gibi filmler de bunlardan bazıları.

Organize İşler | Bye Bye Happiness

Tolga Çevik’in Yükselen Yıldızı: “Kestik! Arkadaşım n’apıyorsun?”

Asıl büyük ününü 2003-2008 yılları arasında rol aldığı Avrupa Yakası dizisiyle yakalayan Çevik, Sacit Kral karakteriyle büyük bir ikona dönüştü.

2007 yılında ise Komedi Dükkanı ismini verdiği kendi projesiyle ekranlara gelmeye başladı. Doğaçlama skeçlerden oluşan program, farklı kanallarda yayın hayatına devam etti. 2014’e kadar devam eden proje, yerini Arkadaşım Hoşgeldin’e bıraktı. 2016’da ise Müdür Ne’aptın? ile yeniden ekranlara döndü.

Arkadaşım Hoşgeldin | 1.Bölüm (Volkan Konak - Mustafa Sandal - Kibariye)

Sanatçının son projesi ise ilk kez Tolgshow ismiyle yayımlandı. Formatın devamı ise Tolgshow Filtresiz ismiyle dijital içerik platformu EXXEN ile izleyici karşısına çıktı. Tolgshow’da da doğaçlama skeçlerle ilerleyen Çevik, Türkiye’nin komedi ihtiyacını tek başına karşılıyor adeta. 2021 yılından bu yana devam eden programın yapımcılığını ise Fırat Parlak üstleniyor. Program boyunca duyduğumuz ‘’Arkadaşım!’’ nidaları da kendisine ait.

TOLGSHOW 1. Bölüm Tek Parça Full HD - Bipsiz

Tolgshow Filtresiz ile kariyerine devam eden Çevik, Türkiye’nin çeşitli şehirlerini ziyaret edeceği bir turneye çıkıyor. İşte aradığınız tüm detaylar!

Tolgshow Filtresiz Türkiye Turnesinde!

‘’Arkadaş’’ınız şehrinize geliyor!

1 Aralık-17 Şubat tarihleri arasında tüm Türkiye’yi dolaşacak olan Çevik’in takvimi bir hayli yoğun. Turnenin ilk durakları arasında İzmir, Ankara, İstanbul ve Çanakkale gibi şehirler yer alıyor. Bursa, Mersin, Konya ve Kayseri de sanatçının ziyaret edeceği şehirler arasında.

Tolga Çevik, Fırat Parlak ve Özer Atik’in kahkahalara boğan performansını canlı izlemek için elinizi çabuk tutun. Turnenin ilk duraklarına ait biletler tükendi bile!