Sanat

Sahnede Devleşen Kadınlar

Yetenekleriyle nefesimizi kesen, sanata hayat veren ve bu sayede hayatı yaşanabilir kılan tüm kadınlara tek tek teşekkür ederiz. Sahnede devleşerek kalbimizde iz bırakıyorlar. Üretmeye ve çalışmaya olan aşklarıyla herkese ilham veriyorlar. Onlar sahnede olduğu sürece biz alkışlamaya devam edeceğiz…

İyi ki varlar!

Demet Akbağ

Yıllardır hayran kalarak izlediğimiz oyunculuğuyla sektörün aranan ismi olan Demet Akbağ, oyunculuk dışında genç yeteneklere verdiği destekle de güçlü kadın portresini keskinleştiriyor. Demet Akbağ’ın adını duyduğumuz an bile yüzümüzde gülümseme oluşuyor. Yaptığı her iş ile kendine bir kez daha hayran bırakıyor.

Demet Evgar

Kimselere benzemeyen zekası ve oyunculuk yeteneği sayesinde hem komik hem de başarıdan başarıya koşan bir sanatçı olarak tanıyıp sevdiğimiz Demet Evgar, bu listenin en deli dolu isimlerinden biri. Bazen en popüler projelerde bazen de en alternatif rollerde görüyoruz kendisini. Geçtiğimiz yıl sizlerin oylarıyla “En Beğenilen Tiyatro Oyunu” ödülüne layık görülen 39 Basamak’taki performansını henüz izlemediyseniz, hemen en yakın tarihe biletinizi alın ve şahane performansa bizzat şahit olun. Oyunculuk yeteneğinin dışında hayata bakış açısı da bize ilham veriyor.

Dolunay Soysert

Dolunay Soysert’in tiyatro sahnesine ne kadar yakıştığını bilmeyen yoktur. Son dönemde İstanbul’u yeniden keşfetmemizi sağlayan oyun Kul’daki performansıyla bize umut verdi. Onu bu oyunda bir kez daha dolu dolu alkışladık. Yaptığı işler her zaman standartların üstünde. Her zaman sahnede olmasını diliyoruz.

Ezgi Mola

Asla tükenmeyen enerjisi, bitmek bilmeyen çalışkanlığı, hayvan sevgisi ve tabii ki oyunculuk yeteneği ile başımızı döndüren kadın Ezgi Mola bu listenin en dinamik ismi. Her projesini merakla takip ediyoruz. Sadece beyaz perdede değil tiyatro sahnesinde de izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Hatta son projesi Alice Müzikali’ni izlerseniz performansına bir kez daha hayran kalacaksınız.

Sumru Yavrucuk

Sumru Yavrucuk, Türk tiyatrosunun gelmiş geçmiş en başarılı kadınlarından biri. Var olduğu her projeye ödül getiriyor. Oynadığı oyunların hepsinde toplumsal sorunlarımızı çekinmeden dile getiriyor. Oyunculuk konusunda o kadar özverili ki ayağını kırmasına rağmen aylarca sahneye çıkmaya devam etti. Sahnede güçlü bir kadın görmek istiyorsanız Sumru Yavrucuk’un Leenane’in Güzellik Kraliçesi’ni vakit kaybetmeden izlemelisiniz.

Şebnem Bozoklu

Söz konusu Şebnem Bozuklu olunca gerisi teferruattır diyebiliriz gönül rahatlığıyla. Müzik, sinema, tiyatro, edebiyat… Her konuda çok yetenekli… Çıtayı o kadar yükseltti ki onu izlemekten asla sıkılmayacağız. Eğer kendisini canlı izlemediyseniz, hemen Arzu Tramvayı’nı izleyerek Şebnem Bozoklu’nun sahnede nasıl devleştiğine kendiniz şahit olabilirsiniz.

Zerrin Tekindor

Arzu Tramvayı’ndan bahsetmişken Zerrin Tekindor’un adını zikretmeden geçemeyiz. Oynadığı her role asaletini katan Zerrin Tekindor’un hepimizde ayrı bir yeri var. Listemizdeki tüm kadınlar gibi o da  özel hayatıyla değil başarılarıyla anılıyor. Sanata olan katkıları sayesinde her zaman Türkiye’nin en biricik yetenekleri arasında var olmaya devam edecek.

Ayşen Gruda

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz büyük usta Ayşen Gruda’yı ise her zaman büyük saygıyla hatırlıyoruz olacağız. Lafı uzatmamıza, onu anlatmamıza gerek yok. Onunla aynı dönemde yaşadığımız için bile gurur duyuyoruz.

“Gençlerin Mizah Anlayışına İmreniyorum, Onları Kıskanıyorum” Ayşen Gruda Buyrun Benim'de