Sanat

Modern sanat nedir? Birlikte öğrenelim.

Modern sanat bir kandırmacadan mı ibaret? Yoksa derin anlamlar taşıyan akımların bir bütünü mü?

Eğitimi Gör

Masterpiece Stüdyosu, Duchamp’ın pisuvarıyla başlayan modern sanatın nerelere evrildiğini anlatan online bir eğitim sunuyor. Modern sanat eğitiminde sanatseverlere kronolojik sırayla tüm akımlar detaylıca anlatılıyor.

Eğitim, modern sanatın kelime anlamını ele alarak başlıyor. Sadece estetik ve plastik değerler üzerine kabaca bir anlatım gelmesin aklınıza. Eserlerin yapıldığı tarihteki sosyolojik koşullar da tek tek ele alınıyor. Hangi akım, hangi dönemde, hangi ihtiyaçlardan doğmuş bunu öğreniyorsunuz.

Modern Sanat eğitimi, her biri yaklaşık 3 saat süren 2 dersten oluşuyor. Bu iki ders boyunca Picasso’nun eserlerine yansıyan savaş dönemi, minimalizmde sanatçının görünmez olma çabası, hiperrealistik dönemin ışıltılı resimleri ve çarpıcı heykelleri, popart sanatçıların rock star olarak konumlanması gibi onlarca konu ele alınıyor.

Eğitimi kim veriyor?

Masterpiece Stüdyosu’nun kurucu ortaklarından, ressam Mehmetcan Yaman akıcı anlatımıyla bu iki ders boyunca, hem akımları hem eserleri yorumluyor. Zoom üzerinden gerçekleşen online derslerde, ders sırasında sorunuzu chat bölümünden sorabiliyorsunuz. Mehmetcan Yaman soruları anında yanıtlıyor. Ders sonunda ise topluca sorular üzerinden karşılıklı fikir alışverişi yapma imkanınız oluyor.

Eğitimde ele alınan akımlar neler?

Üzerinde durulan akımlardan bazıları şöyle; modernizm, bauhaus, colorfield, action painting, minimalizm, hiper realizm, site specific, land art, arte povera… Bu akımları ve çok daha fazlasını öğrenmek, örneklerini keşfetmek, akımların diğer sanat disiplinleriyle bağlantısını anlamak insana bambaşka bakış açıları kazandırıyor.


Modern sanat eğitimi kimler için uygun?

Sanatla ilgilenen, özellikle modernizmi merak eden herkes için uygun. Sevdiği ressamları, ilgi çekici tabloların ardındaki anlamları ya da anlamsızlıkları öğrenmeyi heyecan verici bulanlar için dopdolu bir eğitim.

Sadece modern sanatla değil sanat tarihinin tamamıyla ilgileniyorsanız Masterpiece’in Sanat Tarihi eğitimini de inceleyebilirsiniz.

Eğitim tarihleri

13 ve 20 Mayıs 2020 (2 ders)
27 Mayıs ve 3 Haziran 2020(2 ders) 

Evde kalın. Sanatla kalın.