Sanat

Mahkumların Gözünden Hayat: Acting

Acting, hayat sahnesinde varoluşsal sancılar çeken bir mahkum, gerçekleri gün yüzüne çıkaracak olan karanlık perdeyi aralıyor...

İnsanoğlunun varoluşunu anlamlandırmaya çalıştığı, yoksunluğun gölgesinde kalmış bir toplumu mercek altına alıyoruz bu kez!

Olmak ya da olamamak, bütün mesele bu mu gerçekten?

Gerçeğin ışığını kim bulabilecek?

Tiyatro Sahnesinde Varoluş Sancıları: Olmak ya da Olamamak

Hapishane duvarları arasında sıkışmış bir mahkum hayal edin. Mahkumun evi bu defa tiyatro sahneleri…

Acting, tiyatro sanatının anlatım gücüyle varoluş karmaşasına anlam kazandırmaya çalışıyor. Hikayemizin temeli de bu aslında. Dolandırıcı Gepetto ve dilsiz Horace, hayatın arka mahallerinde kalmış bir hikayede bir araya geliyor. Oyuncu ve yönetmen Robert ise izleyicileri bu derin soruyla yüzleştirmek için iş başında. Oyunculuk Gepetto’nun düşündüğü gibi sadece şöhretten mi ibaret, yoksa Robert sanatın büyüsüne kapılmakta haklı mı? Bu soruların cevapları yalnızca Acting’de!

Oyunculuk, bu karanlık dünyada varoluşun anlamını bulmamıza yardımcı olabilir mi? Yoksa her şey ün ve şöhretle sarmalanmış bir illüzyondan mı ibaret? Düşünmeye ve sorgulamaya hazır olun. Acting!

Acting’e Dair Tüm Detaylar 

Kara komedi türündeki tiyatro oyunu, 80 dakika ve tek perde şeklinde sahneleniyor. 16 yaş sınırının bulunduğu oyunun yazarı ise Xavier Durringer. Cem Şahin’in çevirisiyle izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanan Acting’de yönetmen koltuğunu Elvin ve Erdal Beşikçioğlu paylaşıyor.

Sizleri 80 dakikalık soluksuz bir yolculuğa davet eden oyunda, dekordan ışık ve kostüm tasarımına kadar her bir detay, izleyiciyi derin düşüncelere sürükleyecek şekilde tasarlanmış. 

Yönetmen yardımcılığını Selin Tekman’ın üstlendiği tiyatro oyununda dekor tasarımı Barış Dinçel’e, ışık tasarımı Varol Tüfekçi’ye, kostüm tasarımı ise Tatbikat Sahnesi’ne ait. Acting’in oyuncu kadrosu ise Erdal Beşikçioğlu, Fatih Sönmez ve Ahmet Melih Yılmaz ile adeta bir yıldızlar geçidi.

Acting Şehrinize Geliyor! 

5 Şubat’a kadar sahnelerde olacak olan Acting, sadece bir tiyatro oyunu değil, aynı zamanda varoluş sancılarını hissedebileceğiniz bir başyapıt. Oyunculuk, sanatın derinliklerine inmek ve varoluşun anlamını keşfetmek için bir araç olabilir mi?

‘Olmak ya da olamamak’ döngüsünden kurtulmaya çalışacağınız oyunu şehrinizde izlemek için elinizi çabuk tutun. Biletler tükenmeye başladı bile! Acting’in yaklaşan durakları ise şu şekilde:

  • 19-20 Aralık: Caddebostan Kültür Merkezi – İstanbul
  • 9-11 Ocak: Tatbikat Sahnesi – Ankara
  • 4-5 Şubat: Bursa Devlet Tiyatrosu – Bursa 

Bir iddiaya var mısınız? O hâlde Gepetto’yu dünyanın en iyi oyuncusu yapalım. Biletler tükenmeden yerlerinizi alın!