Sanat

Festivalde Hala Bilet Bulabileceğiniz Birkaç Film

Festival programı incelemek, kendi takvimini oluşturmak da ayrı bir iş. İşini biraz kolaylaştıralım diye henüz seansları tükenmemiş filmlerden bir derleme yaptık. Ama elini çabuk tut, sen okurken bir sinemasever o filmin koltuklarını kapıyor o olabilir :)

Başrolünde bir araba tekerleğinin oynadığı Rubber’dan beri absürd, tuhaf ama hiç de yabancı durmayan filmleriyle Quentin Dupieux Gerçeklik için “en iyi filmim” diyor.

RÉALITÉ de Quentin Dupieux - Bande-annonce

 

Fanusta Yaşayanlar “İzlanda’dan sıcacık bir film” diyeceğimiz türden bir film değil tabi ki .  Yönetmen Baldvin Zophoníasson  “Hepimiz bir nevi su tankında dönüp dönüp aynı insanlarla tanışıp tanışıp duruyoruz.”diyor. İzlanda nüfusunun 323 Bin olduğu düşünülürse “adam haklı beyler”.

 

Trailer - Vonarstræti 2014

 

Doğada Tek Başına, sıkıldım toplulukta yaşamaktan, yetti gayrı temalı bir isyan filmi. Açıkçası biraz ukala geliyor bu tarz hikayeler bana ama sanki yönetmen / başrol oyuncusu Ole Giæver daha mizahı bir yönden bakmış konuya. Ferah ferah Norveç doğası izlerken yeni bir keşif yapmış olursunuz fena mı?

 

 

Bir  hayalet hikayesi Marnie Oradayken Ghibli tarafından animasyona çevrilmiş. Galiba Ghibli, Miyazaki emekliye ayrıldı ama biz buradayız mesajı veriyor. Konu da tam bir anime cevheri: Marnie yeni taşındıkları mahallenin yakınındaki terk edilmiş evin hayaletiyle arkadaş oluyor. Şimdi bu öyküden neler çıkar neler? Şu anda tek bir seansa bilet var. Koşun Totoro’lar!

 

When Marnie Was There - Final Trailer - Studio Ghibli (Omoide no Marnie - 思い出のマーニー)

 

Dagur Kari tatlı/acı bir büyüme hikayesi anlatan Nói Albinói’den bu yana pek değişti. Hala annesiyle yaşayan, orta yaşlı, Bakir Dev Fusi’nin hikayesi sanki aranılan Kari hissini veriyor :) Fragmanı da güzel ama şu afişteki süt bıyığına bakar mısınız?

 

fusi