Sanat

Engin Günaydın’ın Kaleminden Yepyeni Bir BKM Oyunu: HÜCRELER

Kalemi, yönetmen koltuğu ve sahnesi Engin Günaydın'a ait olan Hücreler, sahneye çıkıyor!

İnsan vücudunda yer alan hücreleri anlatan tiyatro oyunu, hikâyenin baş karakteri olan Nejat‘ın yaşadığı problemleri mercek altına alıyor.

Zihnimizde yaşadığımız küçük karmaşalar, bedenimizde büyük yansımalara dönüşebilir mi? Bu sorunun cevabı Hücreler komedisinde saklı!

Hücreler’e dair…

Hücreler, yalnızlık duygusunun önüne çok farklı bir perspektifle set koyuyor: ‘’İçinizde sizin için çalışan trilyonlarca sizden var.’’

Her bir karakterin bir hücreyi canlandırdığı bu tiyatro oyununda, çökmekte olan bir organizmayı izliyoruz. Organizma içerisindeki hücreler, hayatta kalmaya çalışırken kendilerini bir dizi komik olayın içerisinde buluyor.

Kısacası bu bir sürrealist hücre komedisi. Ya da bilime fantastik bir pencereden bakan sürreal bir komedi de diyebiliriz. Bu kez sistemimizde değil sahnede göreceğimiz hücrelerin asıl amacı ise önce güldürmek ve belki de biraz düşündürmek.

Oyun hakkında tiyatroseverleri heyecanlandıran bir diğer detay ise içerisinde yer alan videolu mesaj bölümü. Videoda yer alan oyunculardan biri ise Gülse Birsel!

Engin Günaydın ve Gülse Birsel’i uzun bir aranın ardından aynı projenin içerisinde görecek olmak gerçekten de heyecan verici!

Hücreler - Teaser

Yıldızlar geçidi: Hücreler ekibi

Yapımını BKM’nin üstlendiği Hücreler, adeta bir yıldızlar geçidi. Hem perde arkasında hem de sahnede oldukça kalabalık bir ekip çalışıyor. Hikâyenin yazar koltuğunda oturan Engin Günaydın, yönetmenlik koltuğunu ise Doğu Yaşar Akal ile paylaşıyor. Sahne tasarımı Deniz Saip ve Bilgeseven Bulut’un, kostüm tasarımı Gül Sağer’in, ışık tasarımı ise Kemal Yiğitcan‘ın ellerinden çıkıyor. Oyunun müzikleri ise Tolga Çebi‘ye ait.

Hücreler’i bu kadar ilgi çekici kılan bir diğer detay ise makyaj ve saç tasarımları. Gila Benezra’ya ait olan makyaj tasarımları Gözde Duman ve Ela Han’ın ince çalışması ile hayat buluyor. Saç tasarımları ise Pasha Fatih Tınmaz’a ait. Saç tasarım ekibinde Erol Tınmaz ve Hakan Tınmaz’ın yetenekli elleri de yer alıyor.

Perde arkası bir hayli kalabalık olan Hücreler’de sahne ise birbirinden yetenekli yıldızlara ev sahipliği yapıyor. Engin Günaydın, Cengiz Bozkurt, Şinasi Yurtsever, Nilperi Şahinkaya, Kubilay Aka, Deniz Cengiz, Gökçen Gökçebağ, Buğu Selen Somer, Can Güvenç, Didem Buğday, Eray Karadeniz, Iraz Akçam, Meriç Taner Kadıoğlu, Ömer Güneş ve Su Lara Aslan.

Hücreler sahnede!

Anadolu Sigorta’nın sponsorluğuyla sahneye taşınan Hücreler, Şubat ve Mart ayları boyunca sahnede olacak…

Etkinlik takvimini yakından incelemeyi ve biletlerinizi almayı unutmayın.

Hücrelerimizin başrolde oynadığı bu komedide kahkahalarınız hiç dinmeyecek!