Sanat

Cappadox’un büyülü dünyasında yeniden keşif: Değişen Gökler

Gastronomi, çağdaş sanat ve açık hava etkinlikleriyle dolu Cappadox, yeni teması Çağdaş Gökler ile Mayıs ayında başlıyor!

İlk kez 2015 yılında Kapadokya Çarpması teması ile gerçekleşen Cappadox, onlarca müzisyene, şefe ve sanatçıya ev sahipliği yaptı.

Takip eden yıllarda Gelin Bahçemizi Ekelim, Dünyadan Çıkış Yolları ve Sessizlik gibi temaları işleyen festival, 50 binden fazla sanatseveri ağırladı.

Kapadokya’nın farklı lokasyonlarına kurulan etkinlik alanlarını, bugüne dek yaklaşık 500 müzisyen ziyaret etti. 80’dan fazla konserin ve 50’den fazla gastronomi etkinliğinin düzenlendiği Cappadox, merak uyandıran temasıyla yeniden sanat ve mutfak tutkunlarının karşısına çıkıyor.

Peki, bu yıl bizleri Cappadox’ta neler bekliyor?

Cappadox’un 2024 yol haritası

Türkiye’nin ilk destinasyon festivali ünvanına sahip olan Cappadox, bu yıl ‘’Değişen Gökler’’ temasıyla ziyaretçilerini kucaklayacak. Fakat Cappadox’un yeni temasının oldukça önemli bir anlamı var. Değişen Gökler, Cappadox Çağdaş Sanat Programı’nın kurucuları arasında yer alan ve 2022 yılında dünyaya veda eden küratör Fulya Erdemci’nin anısını yaşatacak.

Geçmiş dört edisyonun kazandırdıklarını merkeze alan Değişen Gökler temasının ismi ise Fulya Erdemci’nin 2001 tarihli sergisi Pişmanlıklar, Hayaller ve Değişen Gökler’den geliyor.

Kapadokya’nın coğrafyasını, kültürünü ve tarihini aynı potada eriten Cappadox, bu kez konuklarını geçmiş deneyimleri tazelemeye davet ediyor…

Değişen Gökler teması bize ne anlatıyor?

Cappadox’un 2024 yılı için seçtiği Değişen Gökler teması, geçmiş dört edisyondan hatıralarda kalan seçkileri içeriyor. 2015-2018 yılları arasında üretilen çalışmaların yeniden gündeme geleceği Değişen Gökler sanat programında, her biri geçmiş Cappadox sergilerinde hayat bulan eserleri yeniden keşfedebileceksiniz.

Kapadokya’nın ekosistemi, mimarisi, tarihi ve kültürü hakkında derin izler taşıyan sergiler sayesinde toplumsal dönüşümün etkilerini ve meydana getirdiği ya da sebep olduğu değişimleri gözlemleyebileceksiniz.

Değişen Gökler’de açığa çıkacak olan hisler, bazen tesadüfler bazen ise zorluklar olacak. Keşfetmeye hazır mısınız?

Cappadox: Değişen Gökler’de gün boyu

Dünyadan ve Türkiye’den birçok müzisyenin katılacağı Cappadox, güneş ışınlarının kuzey yarım küreye temas etmesiyle başlayacak. Kapadokya’nın farklı mekânlarında gerçekleşecek olan festivalin merakla beklenen performansları Kızıl Vadi’de gerçekleşecek. Gün Doğumu Konseri ile atılan başlangıç fişeğini, eskiden bir mağara olan Müze Argos takip edecek.

Gün batımına ise Argos Vadi Crystal Sahnesi ev sahipliği yapacak. Kapadokya’ya karanlığın hakim olmaya başlamasıyla ise katılımcılar, Çiftlik Ev +1 Sahnesi’ne konuk olacak. Volkswagen Sahnesi’nde gerçekleşecek olan konserler ise Perili Ozanlar Vadisi’nin büyüleyici atmosferiyle unutulmaz anlara imza atacak.

Yapı Kredi’nin sponsor olduğu gastronomi etkinlikleri, dünyaca ünlü şefleri bir araya getirecek. Şef Mustafa Otar ile Doğada Açık Ateşte Pişirme ve Levon Bağış ile Gurme Tadım etkinlikleri, Kapadokya’ya özgü lezzetleri yeniden keşfetme fırsatı sunacak.

Cappadox’ta doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, yoga ve meditasyon seansları gibi farklı deneyimler için de özel rotalar ve lokasyonlar belirlendi. Güvercinlik Vadisi, Aşk Vadisi ve Bozdağ ise bu lokasyonların başında geliyor.

Kapadokya’yı yeniden keşfetmeye hazır olun!

Değişen Gökler teması ile Küratör Fulya Erdemci’nin vizyonunu merkeze alan Cappadox, 23-26 Mayıs tarihleri arasında yüzlerce sanat tutkununu ağırlayacak.

Çağdaş sanatın ve müziğin liderlik ettiği bu serüvende, temiz havanın ve bölgeye özgü lezzetlerin rüzgârları da hissedilecek.

Cappadox serüvenine dahil olmak için ise tercih edebileceğiniz üç farklı paket mevcut:

  • ID. Gezgin Paket
  • Crystal Kaşif Paket
  • +1 Maceracı Paket

Kapadokya’nın sihirli atmosferinde unutulmaz bir maceraya atılmak için biletlerinizi şimdi alın.