Sanat

Algınızı değiştiren oyun: Süper İyi Günler

Asla yalan söyleyemeseydik ne olurdu?

Biletleri İncele

Sıradan bakış açınızdan sıkıldığınızda, hayatı farklı açılardan görmek istediğinizde ne yapıyorsunuz? Siz bu sorunun cevabını düşünürken biz size Tiyatrokare’nin son oyunu “Süper İyi Günler”den bahsedelim. Mark Haddon’un çok satan romanından uyarlanan oyun, Türk Tiyatrosu’nun kalıplaşmış çizgisini aşıyor ve Türkiye’deki klasikleşmiş oyun algısını bir adım öteye taşıyor.

Oyunun en çok dikkat çeken özelliği, 80 metrekarelik LED ekranlardan oluşan dekoru. 16 yaşındaki asperger sendromu taşıyan Christopher Boone’un hayal ve gerçek arasındaki asal dünyasına bu ekranlar aracılığıyla şahit oluyoruz. Hayatı bambaşka bir pencereden algılayan, müziği gören, asal sayıları ezbere bilen, yalan söyleyemeyen Christopher; Albert Einstein, Bill Gates, Lionel Messi, Charles Darwin, Tim Burton, Wolfgang Amadeus Mozart gibi ünlülerle aynı sendromu paylaşıyor.

Kısacası o bir dahi!

Oyunun baş kahramanı Christopher Boone’a hayat veren genç yetenek Emir Özden, iki perde boyunca parlıyor. Yeteneğiyle, ses tonuyla, diksiyonuyla hayran bırakıyor. 22 yaşındaki bu genç oyuncu, sahnede devleşiyor. Oyun sonundaki alkışlardan anladığımız kadarıyla herkes aynı fikirde.

Tüm oyunu tek başına götürmüyor tabii. Ayça Erturan, Korel Cezayirli, Didem İnselel ve Celile Toyon gibi güçlü isimler de ona eşlik ediyor. Didem İnselel’in zarafetine ve Celile Toyon’un yeteneğine bir kez daha hayran kalıyor izleyiciler.

Teknolojik unsurlar sayesinde full konsantrasyon ile içine girdiğimiz oyunun müzikleri Son Feci Bisiklet’e emanet edilmiş. Son Feci Bisiklet’in naif tınıları Christopher Boone’un dünyasına çok yakışmış. Bu hikayenin içimize işlemesinin en büyük sebeplerinden biri de müzikler olmuş.

“Şu sıralar ne izlesem?” diye düşünüyorsanız bu oyunu listenize mutlaka ekleyin. Hem enteresan bir oyun izlemiş olacaksınız hem de hayatı farklı açılardan görmeye başlayacaksınız. Oyun tarihlerini web sitemizden inceleyebilirsiniz. [Biletleri İncele]

Yazıyı oyundan akıllarımıza kazının bir replik ile sonlandıralım.

“Annem iyi bir insan olduğum için yalan söylemediğimi düşünür. Ama ben yalan söylemeyi beceremediğim için yalan söylemiyorum.”