Sanat

8 Mart Kadınlarından İlham Alın!

Her döneme, esere, akıma ilham veren bir kadın mutlaka vardır, Frida Kahlo, Coco Chanel, Madonna ve dahası. Tüm bu etkileyici kadınların zamanda iz bırakmalarının en büyük sebebi, kendilerine özgü, güçlü ve her anlamda stil sahibi olmaları.

Biliyorum ki hepimizin listesi farklıdır, çocukluktan bügüne hayranlıkla biriktirdiğimiz tüm kadınlar stilimizde birer izdir.

Biz de bu günlerde duruşu stiline yansımış olan kadınlarımızdan ilham alalım dedik, siz Dünya 8 Mart Kadınlar Günü partisine hazırlanırken stiliniz için çıkış noktası olabilecek, sevdiğimiz stillerden öneriler hazırladım.

Fatma Turgut (MODEL)

FatmaTurgut

Mesela Fatma Turgut’un hiç aynı kalmamasını, yenilenişini ve her ne giyerse giysin içinde rahat duruşunu seviyoruz. Bence stili denenmeye değer. Ama cesur olun, yeni eşleştirmeler deneyin. Büyük aksesuarlar, heykelsi ve koyu renk elbiseler, siyah far, koyu makyaj ve sıra dışı saç modelleri.

fatma turgut_stiletto

Mesela vintage dantel bir elbise ve üzerine deri crop top deneyebilirsiniz, ayağınızda en yükseğinden stilettolar, file çorapla tabii.

Ceylan Ertem

Ceylan Ertem

Ya da Ceylan Ertem‘den ilham alalım; Frida Kahlo kadar renkli bir kadın Ceylan Ertem. Stilini ben çok seviyorum, renkleri kullanışı, parçaları tamamlaması çok başarılı.

ceylan ertem2

Nasıl deneriz derseniz, yüksek omuzlu bir elbise ve saçınıza iliştirdiğiniz bir çiçek toka? Renkler konusunda onun gibi cesur olmak, soğuk bir Mart gününde size de iyi gelecektir.

Nil Karaibrahimgil

nil karaibrahimgil

Daha da eğlenceli, daha da renkli ve sıra dışı bir fikirse ihtiyacınız olan o zaman Nil Karaibrahimgil diyorum? Nil’in insanı gülümseten ve kaç yaşında olursa olsun mutlu eden bir stili var.

nil karaibrahimgil1nil karaibrahimgil3nil karaibrahimgil2

Çıkış noktanız Nil olsun isterseniz önerim bir tül etek -hazır dünyada moda olmuşken deneyin derim- altınızda tül etek varken üstünüzde çok da iddia peşinde olmasanız iyi olur, düz bir penye yeterli. Nil’i bilirsiniz ilginç saç aksesuarlarında çok başarılı ama ben size bere öneriyorum tül etekle yarattığı kontrast sizin de hoşunuza gidecek.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Partisi için bu kadınların size ilham vereceğini düşünüyoruz. Ama gerisi size kalmış!

Stili bilmem ama moda geçince eğlencenin kalacağı kesin!

Duygu Komecci