Sanat

7’den 70’e Herkesin Favorisi: Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi

Orijinal ismi ‘’Miraculous: Les Aventures de Ladybug et Chat Noir’’ olan Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi, Fransız yapımı bir macera ve aksiyon animasyon dizisi.

Fransa, Güney Kore ve İtalya gibi uluslararası yapım şirketleri ile ekranlara gelen animasyon dizisinin ilk bölümü Eylül 2015’te yayımlandı. Thomas Astruc’un yarattığı kurgusal bir evrende geçen hikaye, ilk kez 2012’de anime temalı bir reklam filminde kullanıldı.

2013’te yeniden kaleme alınan ve modellemeleri yeniden düzenlenen animasyon dizisi, ilk 3 sezonunda istediği başarıyı yakalayamadı. 4. ve 5. sezonlarında konseptini değiştirerek yetişkinlere yönelik bir senaryoya geçiş yapan Uğur Böceği ile Kara Kedi, dünya çapında takip edilen bir yapım olmayı başardı.

MUCİZE | 🐞 1. SEZON - Resmi Fragman 🐞 | Uğur Böceği ile Kara Kedi

Uğur Böceği ile Kara Kedi’nin Serüveni 

Animasyon dizisi, Marinette Dupain-Cheng‘in platonik aşık olduğu Adrien Agreste ile olan ilişkisine odaklanıyor. Paris’i kurtarmak üzere ajan olarak seçilen Marinette ve Adrien, mucize gardiyanı olarak birlikte görev alır. İkilinin görevi ise kelebek mucizesini insanları kötüleştirmek için kullanan Hawk Moth’u alt etmek.

Paris’in tehlikeye düşmesiyle bir süper kahramana dönüşen Marinette ve Adrien, Uğur Böceği ve Kara Kedi kimliklerini de böyle kazanır. Gerçek hayatta Adrien’e aşık olan Marinette, büyük aşkı Kara Kedi’nin Adrien olduğundan habersizdir. Aynı platonik aşk, Adrien ve Uğur Böceği arasında da yaşanır. Birbirini tanımayan ve gerçek hayatta sınıf arkadaşı olan ikili, Hawk Moth’u durdurmaya çalışırken bir dizi maceraya atılır.

Mucize'nin En Romantik 5 Anı 💕| Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi | Disney Channel TR

‘Mucize: Uğur Böceği ve Kara Kedi’ İzleyici Kitlesini Nasıl Etkiledi? 

İlk sezonlarında beklediği etkiyi yaratamayan animasyon dizisi, konsept değişikliğinin ardından global bir ikon olmayı başardı. Çizgi romanlar, kitaplar ve video oyunlarıyla etki dalgasını giderek büyüten Uğur Böceği ile Kara Kedi, bu kez uzun metraj bir animasyon filmi ile karşımızda.

Animasyon dizisi ile 120’den fazla ülkeye ulaşmayı başaran Uğur Böceği ile Kara Kedi, Kids Choice ve Teen Choice ödüllerinden En İyi Animasyon Dizisi ödülünü alarak ayrıldı. Çocuklara yönelik olarak pazarlanan Fransız animasyon dizisi, yedi yıllık varlığı boyunca her yaştan demografik gruba ait güçlü bir takipçi kitlesine ulaştı.

Çeşitli platformlarda yayın hayatına devam eden dizinin Youtube’da yayımlanan ilk bölümü tam 106 milyon izlenmeye ulaşmış durumda! Dizide çok fazla kaos yer alsa da her bölümde sabit bir mesaj da veriliyor: Kahramanlar her zaman insanları korur ve onların duygularını kurtarır.

Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi Sinemalarda! 

Tüm dünyada 7’den 70’e herkes tarafından heyecanla takip edilen Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi, bu kez beyaz perdeye taşınıyor. Marinette ve Adrien’in aşk ve arkadaşlık ilişkileri üzerine odaklanan seri, yepyeni bir hikayeyle izleyicilerin karşısında!

Işıklar şehrini Atmaca Güve olarak bilinen Hawk Moth’tan korumaya çalışan süper kahramanlar, film serisinde de bir araya geliyor. Marinette ve Adrien’in hikayelerinin başlangıcına odaklanan filmde yine birbirinden heyecanlı sahneler yer alacak gibi görünüyor. Filmin fragmanı ise Marinette ve Adrien’in yeni hikayesinin ne kadar heyecan verici olduğu kanıtlar nitelikte.

Mucize Uğur Böceği ile Kara Kedi | Türkçe Dublajlı Fragman | 15 Eylül 2023

Uğur Böceği ile Kara Kedi ile Işıklar şehrini kurtarmaya hazırsanız biletlerinizi şimdiden alın. Şanslı tılsım!