Röportaj

Röportaj | Tekrar Bir Arada: Retrobüs

Retrobüs'e pandemi sonrası ilk konserlerinde neler hissettiklerini ve düşündüklerini sorduk.

4 Temmuz’da Burgazada Cennet Bahçesi Açık Hava Sahnesi’nde konser veren Retrobüs, pandemide verilen uzun ara sonrasında yeniden sanatseverlerin karşısına çıkma deneyimini anlattı.

Sahneye çıkmadan hemen önce neler hissettiniz?

Pandemi sebebiyle uzun süredir özlem duyduğumuz sahnelerimize geri dönmek ve dinleyicilerimizle canlı canlı buluşmak anlatılır bir duygu değil. Daha önceki yıllarda da 2 konser verdiğimiz Burgazada Cennet Bahçesi bizim için en özel mekanlardan bir tanesi. Sevenlerimizle burada tekrar buluşmak çok özel bir an oldu bizim için.

Sahneye çıktığınızda neler hissettiniz?

Sizi sahnede yalnız bırakmayan o kadar insanı görmek, onlarla göz teması kurabilmek, heyecanlarını hissetmek doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Her sahnede bu duyguları yaşatan bir kitleye sahibiz ve bu konuda çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz.

Sizce öncesine göre bir fark var mıydı? Çalışanlarda, seyircilerde, ortamda ve enerjide?

Muhakkak çok temel bir fark vardı. Hepimiz canlı müzik dinlemeyi, eğlenmeyi, sosyalleşmeyi çok özledik. Bu özlemle belki de çok daha fazla eğlendik. Konser mekanımız, ekip arkadaşlarımız, organizasyon yetkilileri hem pandemiye yönelik kontrolü elden bırakmadılar hem de herkesin tedirgin olmadan eğlenebilmesini sağladılar. Herkesin emeği büyük.

Gösterinin sonunda yaşadığınız duyguyu nasıl tarif edersiniz?

Retrobüs olarak pandemi öncesi süreçte hiçbir yerde sahne bulamasak bile sokakta çalmaya devam ederiz düşüncesindeydik.  Ani gelişen ve belki de bu kadar hızla tüm dünyayı sarabileceği öngörülemeyen pandemi süreci bütün fikirlerimizi boşa düşürdü. Sokakta dilediğimiz gibi çalamayacağımızı hatta bir gün sonrasının nasıl geçeceğini bile göremeyeceğimizi gösterdi. Bu tecrübe ile her konserimize son konserimizmiş gibi özenle, heyecanla ve büyük bir tutkuyla hazırlanıyoruz. Sahnede geçirdiğimiz her saniyenin kıymetini bilerek müziğimizi sevenlerimizle buluşturuyoruz.

Retrobüs Burgazada Cennet Bahçesi Konseri – 4 Temmuz 2021

Retrobüs 21 Ağustos‘ta yeniden Burgazada Cennet Bahçesi‘nde olacak. Ekibin diğer şehirlerdeki konserlerini aşağıdaki listeden inceleyebilir, bilet almak için bağlantılara tıklayabilirsiniz.