Röportaj

Kurumsal hayatın içindeki müzik tutkusu!

Doktorların müzisyen, avukatların ve bankacıların stand-up sanatçısı olduğunu bu ara sık duyar olduk. Çünkü sanat öyle bir yolculuk ki ilham geldiği noktada dışavurumculuk başlıyor. Otokoç Otomotiv’in CFO’su Önder Kutman da kurumsal hayatın yoğunluğunda (ve belki de griliğinde) hayatın farklı notalarını duyan isimlerden biri.


Müzikle ilgilenmeye başlamasının eğlenceli bir hikayesi var. Her Pazar oğlunu gitar kursuna götürürken, Zuhal Müzik’te keşfedilmiş ve şan derslerine başlamış. Kısacası sesinin 4 oktav olduğunu oğlunun müzik eğitimi sayesinde öğrenmiş. Daha önceleri bu 4 oktavlık sesi, lise korosunda ve uzun yolculuklarda sevdiği şarkıya eşlik ederken kullanıyormuş.
Aslında bu tarz hikayeler bize ilham olmalı. Kim bilir içimizde daha ne ses sanatçıları ne ressamlar var…

Hangi şarkıları severek söylediğini sorduğumuzda çok net bir cevap aldık. “Sadece kalpten söyleyebileceğim şarkıları seçiyorum. Şarkı söylerken duyguyu veremediğiniz sürece söylemenin hiçbir esprisi yok.” Sinatra, Elvis gibi bariton isimlerin şarkılarını tercih ediyor. Çünkü kendi ses rengi de bariton ve bu sayede o şarkıların hakkını veriyor.
Pandemi dönemi onu sahne pratiğinden alıkoysa da önceki sahne deneyimlerini heyecanla anlatıyor. “Şirket organizasyonlarında, arkadaş toplantılarında en arkaya bile otursam her zaman sahneye çıkmak durumunda kalıyorum. Bir kez duyulduğunda bunu saklayamıyorsunuz.”
Aşağıdaki şarkılarda ses rengini duyduğunuzda bunun nedenini siz de anlayacaksınız. Keyifli dinlemeler!

Müziğin kendisi için terapi gibi olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Beni dünyadan koparıyor ve huzur veriyor.” Başarılı bir iş insanı olarak çıktığı TV programlarının yanı sıra Aşkın Dili Müzik adlı programda kendisine ve müzik yolculuğuna dair detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

AŞKIN DİLİ MÜZİK 1. BÖLÜM (Önder Kutman)
AŞKIN DİLİ MÜZİK 2. BÖLÜM (Önder Kutman)