Röportaj

5 Soru – 5 Cevap | Radyo Gedik ve Ajanda Programı

Ajanda programının sunucusu Hande Demirel ile Radyo Gedik'te üzerine röportaj yaptık.

Ajanda Programını Dinle

Radyo Gedik ne tarz bir radyo? Hedef kitlesi kimler?

Radyo Gedik Türkiye’nin ilk kurumsal internet radyosu projesidir. Geleneksel bir mecra olan radyoyu yeni teknolojileri kullanarak internete taşımış çağdaş bir yayın platformudur. Gedik Holding bünyesinde çalışan motivasyonunu ve iletişimi artırmak, sanayi, eğitim ve sosyal alanların tümünü kapsayan bir buluşma platformu yaratmak amacıyla yola çıkmıştır. Ayrıca kurumun dış dünyayla iletişimini kuvvetlendirmek ve Türkiye’de haber alma, bilgi verme, eğlendirme gibi tüm bileşenleri bir arada tutan mevcut medya kanalları arasına iyi bir örnek daha koyabilmek amacını taşımaktadır.

Radyoda kimler var? Birkaç örnek alalım.

Radyo Gedik “Hayatı Dinle” sloganıyla her yaştan her zevkten dinleyiciye hitap etmeyi amaçlamakta. Sanattan ekonomiye, kadınlardan çocuklara, doğadan felsefeye pek çok konuda programlarımız var. Örneğin İletişim Uzmanı Serpil Güzel Ün, İyilik Elçileri programında toplumdaki bir yaraya parmak basmak amacıyla örgütlenmiş sivil toplum kuruluşları ya da aynı amaçla sosyal girişimlerde bulunan bireyleri konu alıyor. Her programda bir STK temsilcisi ya da sosyal bir girişimci ağırlanarak bu kurum ve kişilerin hikayeleri dinleyicilere ulaştırılıyor.

Ekonomi Gazetecisi Hande Demirel, her sabah günün öne çıkan manşetlerini dinleyicilerle paylaşıyor. Ekonomi Sohbetleri bölümünde ekonominin gündemine dair gelişmeleri uzman  konuklarla konuşuyor.

Ahu Parlak, 42 ve Diğer Şeyler’de felsefeden, Caner Akgün Confuoco’da klasik müzik ve operadan dem vuruyor.

Süleyman Güner Bozcaadam’dan Sesler programı ile radyo tiyatrosunu yeniden popülerleştirirken Usta Gazeteci Füsun Saka İyilik Sağlık ve Psikoroom adlı iki ayrı programında ruh ve beden sağlığına dair herşeyi uzman konuklarıyla konuşuyor.

Nasıl dinleyebiliriz?

Radyo Gedik radyogedik.com.tr adresinden, IOS ve Android için hazırlanmış mobil uygulamalarından ve sosyal medya hesaplarından gün boyu canlı dinlenebileceği gibi podcastleri ile ne zaman ve nerede izlerseniz sizinle.

Ajanda programını biraz anlatır mısınız?

Biletix ile birlikte hazırladığımız Ajanda bir kültür sanat programı. Adı üzerinde kültür sanatın haftalık ajandasını dinleyicisine sunuyor. Konserler, festivaller, filmler, dans gösterileri… Türkiye’nin her yerinde kültür sanatta olan biten her şeyi bu programda bulabilirsiniz. Her Cuma saat 13:00-14:00 arası canlı yayınlanan Ajanda’yı Radyo Gedik web sitesi ve mobil uygulamalarından dinleyebilirsiniz.

Kaçırdığımız bölümleri yeniden dinleyebilir miyiz?

Kaçırdığınız programların hepsi podcastlerde her zaman sizinle.