MÜZİK

Yeni Nesil New York Müziği: Jungle Pop İkilisi Sofi Tukker

90’ların house müziği bir uçakla New York’tan ülkemize geliyor.

Konser alanlarını doldurmaya ve çılgınca dans etmeye hazırsanız karşınızda başarılı jungle pop ikilisi SOFI TUKKER.

Sofi Tukker Kimdir?

SOFI TUKKER sahne ismiyle bilinen ikili 2016 yılında yayımladıkları Soft Animals isimli EP ile müzik sektörüne giriş yaptı. New York çıkışlı Sophie Hawley-Weld ve Tucker Halpern’ın elektronik müzik projesi, jungle-pop müzik tarzını tüm dünyaya sevdirdi.

Sanatçıların tanışma hikayesi ise bir hayli eğlenceli. Henüz üniversite yıllarındayken tanışan Sophie ve Tucker’ın müzikle olan bağlantıları çok daha eskilere dayanıyor. Tanıştıkları yıllarda Sophie, Brezilya bossa nova tarzı müzik ile ilgileniyordu. Tucker ise house müzik DJ’liği yapıyordu.

Bir partide birlikte sahne almalarının istenmesi ise ikilinin müzik kariyerindeki dönüm noktası oldu. Tucker, partide Sophie’nin bir şarkısını remiksledi. Parti günü beraber sergiledikleri performansları SOFI TUKKER’ın ilk sahnesini gerçekleştirmiş oldular.

Amerika’dan dünyaya yayılan jungle pop sesleri: Sayısız liste başarısı.

SOFI TUKKER ilk resmi başarısını Soft Animal EP’si içerisinde yer alan ‘’Johnny’’ parçası ile elde etti. Şarkı, FIFA 2017 sürümünde yer alarak sanatçılara ilk global başarısını verdi.

SOFI TUKKER - Johny (Official Video)

SOFI TUKKER’ı dans pistlerinin aranan yüzü yapan çalışma ise aynı yıl yayımlanan ‘’Best Friend’’ parçası oldu. Şarkı, Apple Music tarafından iPhone X reklam müziği olarak seçildi.

SOFI TUKKER - Best Friend feat. NERVO, The Knocks & Alisa Ueno (Official Video) [Ultra Music]

‘’Best Friend’’ Nervo, The Knock ve Alisa Ueno isimlerinin de yer aldığı ikonik bir jungle pop parçası olarak liste başlarındaki yerini aldı. Haftalarca liste başından düşmeyen şarkı, yapımında yer alan tüm sanatçılara ilk liste başı başarısını da yaşatmış oldu.

İkilinin ilk stüdyo albümü çalışması ise ‘’Treehouse’’ ismi ile 2018 yılında yayımlandı. Batshit ve Fuck They gibi hit parçaları taşıyan albüm, sanatçılara en iyi dans/elektronik albüm dalında Grammy adaylığı da kazandırdı.

SOFI TUKKER ikinci stüdyo albümleri olan WET TENNIS’i ise 2022 yılında piyasaya sürdü. Albüm kısa sürede büyük başarılara imza attı. Summer In New York şarkısı ise sosyal medya platformlarında viral hale gelerek milyonlarca dinlenmeye ulaştı. Original Sin ve Sun Came Up isimli parçalar ise listelerde yükselmeye devam eden şarkılar arasında yer alıyor.

Müzikte multitasking: SOFI TUKKER’ın bilinmeyenleri.

Başarılı jungle pop müzisyenleri olarak tanıdığımız SOFI TUKKER ikilisi müzik dışında farklı ilgilere de sahip. Sophie Hawley-Weld’e ilham veren ikinci personası: Yoga eğitmenliği. Fakat yoga Sophie için bir hobi olmaktan çok daha fazlası. Müzisyen kimliğinin yanında yoga eğitmeni olarak da karşımıza çıkan sanatçı, röportajında yoganın müziğine büyük bir etkisi olduğundan söz ediyor. Sanatçı için yoga, düşünme evresinden hissetme evresine geçiş için bir araç. Yogayı kendisine yaklaşmak için kullanarak gerçek hislerini müziği ile tüm dünyaya sunuyor.

İkilinin önderlik ettiği bir sanatçı kolektifi de bulunuyor. Animal Talk ismini verdikleri bu topluluk ile birçok sanatçıyı bir araya getiriyorlar. İlham, deneyim ve destek mottoları ile bir araya gelen sanatçılar yeni projelerinde de birbirlerini destekliyor.

2 Şehir, 2 Konser: SOFI TUKKER Türkiye’de!

İstanbul, jungle pop ikilisinin en çok dinlendiği şehirlerin başında yer alıyor. Öyle ki sanatçılar Türkiye ile olan bağlarını her fırsatta dile getiriyor. 2019 yılında İstanbul’da konser veren SOFI TUKKER, müzik kariyerlerinin en büyük headline şovları olduğunu da söylüyor.

İstanbul’a hayran olan New York çıkışlı müzisyenler bu kez ülkemizdeki üç şehri birden ziyaret edecek. Türkiye’deki küçük turları 30 Eylül Cuma günü Küçükçiftlik Park’ta başlıyor.

Turun ikinci ayağı ise 1 Ekim Cumartesi günü ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi sahnesinde!