MÜZİK

Yapay Zeka Müzikte de Başarılı: Popüler AI Cover’lar

Yapay zeka tarafından üretilen Popüler AI cover'ları mercek altına alıyoruz!

Yapay zekanın tek işlevi sadece matematiksel problemleri çözmek değil. Artık sanatın da sınırlarını zorluyoruz. Özellikle müzik dünyasında yaşanan gelişmeler ve yapay zeka tarafından üretilen AI cover’lar, geleneksel müzik anlayışını altüst ediyor.

Müzik dünyasındaki son trendi yani popüler AI cover’ları ve etkilerini keşfetmeye hazır olun!

Cover’ların Ötesinde: Yapay Zeka Müziğin Ritmini Yakalıyor!

Yapay zeka, notaları algılayabilme yeteneği sayesinde müzik tutkunlarına eşsiz deneyimler sunuyor. Yapay zeka uzmanları tarafından düzenlenen algoritmalar, özgün parçaları analiz ederek enstrümantasyonu ve melodiyi yeniden canlandırıyor. Böylece klasik eserlerden modern hitlere kadar pek çok farklı müzik türü başarıyla yorumlanabiliyor.

Yapay zeka, sadece var olan eserleri taklit etmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni ve sıra dışı melodiler de üretebiliyor. Tüm bu gelişmeler müzik dünyası için bir devrim adeta. Yapay zeka teknolojisi, profesyonel ve amatör sanatçılara, geleneksel müzik yöntemlerinin ötesine geçme fırsatı tanıyor.

Yapay zeka ile müzik üretimi, gelecekte sanat dünyasında daha da etkin bir rol oynayacak gibi. Sanatçılar ve müzik yapımcıları, yapay zekanın sunduğu potansiyeli keşfetmeye devam ettikçe müziği çok daha yaratıcı sahalarda görebiliriz…

Popüler AI Cover’lar

Müziğin sınırları olmayan bir sanat dalı olduğu konusunda hemfikiriz. Bunun bir kanıtı da son dönemlerde bir hayli popüler olan AI cover’lar. Favori sanatçılarımız, en sevdiğimiz şarkıları seslendirseydi ya da aramızdan ayrılmış olan ikonik yıldızlar modern şarkılara hayat verseydi sizce nasıl olurdu?

Artık cevaplar elimizde! O hâlde hız kesmeden AI dünyasının derinliklerine doğru dalalım ve en çok dinlenen AI cover’ları birlikte dinleyelim.

#1 Justin Bieber – Nothing’s Gonna Change My Love For You

2010’lu yılların en büyük pop yıldızları arasında yer alan Justin Bieber, yapay zekayla en çok kullanılan seslerden biri oldu. Dünya çapında milyonlarca hayrana sahip olan Bieber’ın sesini, dinlediğimiz her şarkıda duymamız artık mümkün. Bu şarkılardan biri de George Benson’ın 1985 yılında yayımladığı Nothing’s Gonna Change My Love For You isimli parça.

Şarkı, Justin Bieber’ın sesine öylesine yakışmış ki Youtube’da yer alan AI cover, 6 milyondan fazla dinlenmeye ulaşmış durumda.

Nothing's Gonna Change My Love For You Lyrics - Justin Bieber (AI Cover)

#2 Kanye ve Playboi Carti – Somebody That I Used to Know

AI cover’lar arasında popüler olan bir diğer isim de global rap ikonu Kanye West. Sanatçı kendi projeleriyle müzik listelerinin zirvesinden ayrılmadığı gibi AI cover’larda da aynı başarıyı yakalıyor gibi görünüyor. Kanye West ve Playboi Carti’ye yapılan Somebody That I Used to Know cover’ı da bunlardan biri.

Kanye Ft. Playboi Carti - Somebody That I Used to Know (AI Cover)

#3 Jimin ve Jungkook – Attention

Söz konusu müzik olunca dünyaca ünlü k-pop yıldızlarının konuya dahil olmaması tabi ki de imkansız. AI cover’lar listelerinde en çok dinlenenler arasında k-pop sanatçılarına ait yorumlar da yer alıyor. Bunlardan biri de dünyaca ünlü erkek grubu BTS’in üyelerinden olan Jimin ve Jungkook’un Attention cover’ı. 1 milyondan fazla kişinin dinlediği cover’ı hiç kuşkusuz Charlie Puth da çok beğenirdi.

JUNGKOOK & JIMIN (BTS) - 'Attention' [AI COVER] | 가사 Color Coded Lyrics (Eng)

#4 Lana Del Rey – Skyfall

Müzik sektörünün iki büyük ismi: Lana Del Rey ve Adele. İki sanatçıyı aynı proje içerisinde görememiş olsak da AI cover’lar bunu mümkün kılıyor. Adele’in çok sevilen şarkısı Skyfall’u bir de Lana Del Rey’den dinleyin. Sanki bu şarkıyı ondan defalarca kez dinlemişiz gibi.

Lana Del Rey - Skyfall (Adele) [AI cover]

#5 Juice Wrld – Another Love

Yapay zeka dünyasının en güzel yanlarından biri de sanatta ölümsüzlüğü keşfetmesi. 2019 yılında dünyadan ayrılan Juice Wrld, sesiyle şarkılara hayat vermeye devam ediyor, AI cover’lar sayesinde. Tüm dünya tarafından en çok dinlenen parçalardan biri olan Another Love’ı Juice Wrld’ün sesinden dinlemek oldukça heyecan verici.

#6 Michael Jackson – Stay With Me

AI cover’lar sadece müzik türlerini birleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda dillerinde kucaklaşmasını sağlıyor. Dünyanın tanıdığı en büyük yıldızlardan biri olan Michael Jackson, Japonca bir şarkı söyleseydi sizce nasıl olurdu? Sosyal medyanın en popüler şarkıları arasında yer alan Stay With Me’yi bir de onun sesinden dinleyelim.

#Özel Mustafa Kemal Atatürk – İki Keklik

Teknolojinin belki de en güzel yanlarından biri bazı özlemlere su serpmesi. Yapay zeka, 85 yıl önce aramızdan ayrılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sesini en sevdiği türkülerden biri olan İki Keklik ile buluşturuyor. Belki de bugüne dek yapılmış en güzel AI cover budur.

Mustafa Kemal Atatürk - İki Keklik (AI Cover)