MÜZİK

Videolu Konser Rehberiniz Gelmiştir!

MTV’nin ilk açıldığı yıllarda yaptıkları Video Killed The Radio Star şarkısıyla bambaşka bir döneme girdiğimizi nasıl da şıp diye anlamış The Buggles grubu. Neyse ki radyo hala ölmedi ve internet radyolarıyla bambaşka bir formatta hep hayatımızda olacak ama artık müzik videosu olmayan şarkılara “lyric video” çekilen tamamen görsel bir müzik çağındayız.  Ben de yakınlarda gerçekleşecek konserlere şöyle videolu bir tur atalım istedim.

 

Dredg: "The Thought of Losing You" Directed by Stephen Reedy / Produced by Alex Pardee

dredg ,hem sözleriyle hem videolarıyla “aa bak burda da buna bir gönderme yapmış” diyebileceğiniz türden bol benzetmeli bir grup. The Thought of Losing You klibinde de gayet dans edilebilecek bir şarkıya boğazınızda düğümlenecek bir hikayeyi tercih etmişler. Tamam anladım, şarkı da birini kaybetmenin acısı üzerine ama zaten bizim buralarda üzülecek çok şeyimiz var, “yapmayın arkadaşlar” demek istiyorsanız buyrun dredg konserine.

 

CALIBAN - Devil's Night (OFFICIAL VIDEO)

Alman metal gruplarından Caliban şöyle güzel bir heavy metal gecesi yaşamak isteyenlere ilaç gibi gelir. “I’m the demon you created – this nightmare is real” sözlerinin hakkını veren bol makyajlı, dinamik kameralı Devil’s Night klipleriyle de bu akşam Jolly Joker’e gitmek için bolca sebep veriyorlar.

 

Luz Casal - Sencilla Alegria

Pedro Almodovar’ın Yüksek Topuklar filminde tane tane söylediği  şarkılarla İspanyolca’yı yeterince dinlersem anlayabileceğimi düşündürten İspanyolca Luz Casal dünya turnesi kapsamında bizi es geçmiyor. Ama bu tatlı klibi Sencilla Alegria’da “musica” dışında bir kelime kapamadım :(

 

 

ceylan ertem

 

Şimdi Ceylan Ertem deyince ben bir dururum. Sesi kristal gibi, yumuşacık ama şarkı sözleriyle de hiç de öyle “her şey çok güzel, papatyalar, laleler” güveni vermiyor. Kaçıncı Yarın klibinden de anladığımız kadarıyla Ceylan ablanın tersi kötü.

 

 

model_aglamam_zaman_aldi

Kimse darılmasın –yani Model bence darılmaz amaTim Burton’ın başrollerinde Johnny Depp’in oynadığı  falan filan filminin müzikleri için Model’i aramasına çok az zaman kaldı. Hep bir tekinsiz mekanlarda gelinlikli hanımlar, pembe mezarlıklar, küf kokulu yalnızlıklar… Yalnız bu klipte İlker Aksum’un oyunculuğuna vualetimi çıkarttım kenara koydum.

 

Tricky - 'Parenthesis' feat. The Antlers (Official Video)

Trip – pop deyince benim aklıma bir Portishead gelir bir de Tricky. Yeni albümüyle de yine bizi affedersiniz ama triplere sokan Tricky’yi garajistanbul’da canlı dinlemeye yüreğiniz var mı?